Day 9 - 9 Love (10DC)

08:00:00

Assalamualaikum. 

9 Love? Wuu~
Apa yang aku sayang sangat eh? Hahaha.

1. Mama dan Ayah.


Entri aku dua tiga hari ni semuanya sentimental betul. Haha. Inilah kesayangan aku yang selalu support aku walau apa pun aku nak buat. Even aku fail exam pun mak ayah still akan cakap..

"Panjang lagi perjalanan. Setakat tak lulus exam dunia ni tak apa lagi.. mama risau exam akhirat nanti tak lulus."

"Kakak budak pandai. Rasa nak belajar, belajar. Kalau tak nak khawin."

Ini ayat kalau mama dah malas nak melayan aku yang suka sangat main 24/7 without non-stop. Orang sibuk buat latihan nak exam esok lusa.. aku pulak layan movie . Hahaha. mana mak aku tak merepek.

Aku ni memang malas sikit kalau bab nak kena hadam buku. Aku lebih suka hadam laptop. Belajar pasal graphic. ಥ_ಥ

2. Laptop.

Hahah, tak sanggup aku nak pakai lappy camni. gelii.T_T


Kesayangan waa gila lahh benda alah ni. Dekat lappy ni la aku nak melalak layan drama korea, MV. Hahaha.

okay itu tak penting sangat. Yang penting dalam laptop aku tu penuh bahan aku nak mengedit , nak mengarang. Sekali dah rosak. Sentap jiwa raga beb.
Rasa macam lifeless sangat. Sob.. sob.. (╯°□°)╯︵ ┻━┻

mujur dalam lappy mama.. Aku dah install benda alah tu. yayy!

3. Internet



Haha. Hang ni mabuk ketom ka apa aina? Internet hang sayaang? Gila tak sayang? Kalau tak ada internet.. Tak boleh lah aku nak belajar benda baru.

Kalau tak ada internet macam mana nak update blog.
kalau tak ada internet macam mana nak stalk crush. Cehh. Eh? Tak de gurauu je. 

Hahaha. Menggatai je. Memain je.


4. Handphone.

pakai lenovo jaa. T___T tak ada duit lagi. hahaha. esok dah ada duit sendiri baru beli yang smart-smart. Tak akan 24 jam nak menghabiskan duit mak ayah?

Ayayaya! Aku kalau bangun tidur makhlus halus ni yang aku cari.. Kenapa eh? Hahha. Tak tau lah..

Tapi memang aku sayang gegila dengan phone aku ni. Hahaha. Hadiah pmr. Hahaha.


5. SHOES

Haha. Ini memang masalah sikit kalau tengok. Pantang nampak kasut lelawo sikit je.. Nak je beli.. Tapi.. Hahaha. Tak beli pun lah.. Bukannya ada duit.. Mahal- mahal kot.

Yelah.. Sekali nak beli.. Jenama Polo, Crocodile, kita nak beli mesti lah yang elok-elok kan? nak pakai lama kan?

Kopak duit mak ayah aku. Hahaha. Kasut raya tahun ni.. Merasalah aku pakai wedge. Dan harga dia pun. Emm. Pada aku harga RM 89 lebih tu dah mahal dah..
You olss tak pe lah kaya. Hahhaa. T.T dah ayah kasi kan? Kita amik la. (ಥ﹏ಥ)


6. Super Junior //ME ELF. HAHA.

Eheh~ Aku dah tak ada idea nak letak apa dah. Jadi aku letak la pasal laki-laki kesayangan wa lepas ayah wa. Hahaha.

Gedikk lahaii. Well. Sebenarnya nak kata aku suka gegila tak adalah.. Tapi sebabkan muka dorang hensem. 

Senang aku nak membahan edit gambar guna muka dorang. Hahaha.


7. Detective Conan

OOMMMGGG~ HAHA!! ♥‿♥ Ini memang kesayangan aku dari dulu lagi. Aku sangat suka Conan yang sweet dan Shinichi yang manis tu. aww~ ヽ(^。^)丿

Aku pernah la pergi ke kedai CD nak beli DVD detektif conan. Sekali masa aku nak bayar.. Cashier cina tengok aku..pelik. Hahaha. Pelik agaknya tengok aku pakai tudung labuh dengan baju kurung nak beli CD conaan.


"You tengok ini cerita kaa?" Sambil senyum.
"Yee~" aku pun gelak. Hahaha. Tapi aku tak ada lah rasa sedih ka apa. Rasa lawak pulak tengok sis tu senyum. Macam lawak pulak minat aku terhadap conan. Ahahaha.

8. Memasak

Haha. Ini memang hobi aku dari umur darjah 1 agaknya. Ayah memang tak kisah kalau kami nak belajar masak. Haha. Dia biarkan je apa kami nak buat dekat dapur.

Benda first aku buat ialah. Goreng telur. Masa aku darjah satu baru pandai goreng telur. Haha. Nak bagi ada warna sikit.  Letak kicap dengan sos dan nak bagi kuah sikit letak air. Hahaham resepi bebudak darjah satu kan? :p


9. Kenal kawan dari luar negara.

Inilah yang paling aku suka. Aku ada kawan dari Korea 2-3 orang. Jepun sorang. Indon sorang. US sorang. LA sorang dan tak lupa juga Perancis.
Yang dari perancis tu mak angkat wa. Anak dia.. Putihh gila. Comell tau dakk?! Yang dari korea tu.. Even nama macam artis tapi muka dia tak macam artis. Ahhaha. (ಥ_ಥ) Sedih.

Aku ada kakak angkat dari filipina. Cewahh. Hahah. 

Dulu masa birthday aku dia nak bagi iPhone.. Dan dia minta alamat rumah aku. T.T tapi aku tak bagi.. Hahaha. Menyesal juga lah sekarang ni  Huhu.


Sekian dulu. Papai~




You Might Also Like

4 Love Letter(s)

  1. memang 1st sekali yang kita sayang tentu la makayah kita kan..betul tu laptop dan hp tu memang sayang gila kan..x boleh hidup tanpa dua benda ni..huhu..

    ReplyDelete
  2. ok kenal kawan dr luar negara. haha.
    kakao talk. teringat iklan kpop tu ngn yuna

    ReplyDelete
  3. cantik kasut tu. tapi hargaaa. kena tunggu kerja kot. T_T

    ReplyDelete