Liebster Award : Tagged by Ana Lee

16:39:00

Assalamualaikum.





Aku tak tau menatang apa liebster ni. Dan aku google. Asal bahasanya dari german. T___T . Patutlah aku tak pernah dengar lagi. Hahaha

Bahasa German rupanya dan bermaksud –Dearest, jadi bahasa omputihnya Dearest lah rupanya. Dearest Award? Hahaha. Tak sedap je bunyinya. Lagi sedap bahasa german. Entah betul ke tak bahasa german. Google bukan boleh percaya sangat.

By the way, jom kita check it out rules pasal Award ni. Cewahh. Rasa macam retis kejap beraward-award bagai ni. XD


PERATURAN LIEBSTER AWARD:
  • Namakan blogger yang telah mencalonkan anda dan letakkan link beliau dalam post anda.
  • Letak gambar award tersebut dalam post ada
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Nyatakan 11 perkara tentang diri anda.
  • Senaraikan 5-11 blog yang lain dimana followersnya kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada blogger tersebut
  • Tuliskan peraturan liebster award dalam blog anda.
  • Maklumkan kepada blogger tersebut.


1.Kenangan manis sepanjang berada di dunia BLOGGING.

Hahaha, of course lah dapat hadiah kan? XD

2.Apa topik yang korang paling gemar semasa menulis blog?

Personal, Nasihat <konon-kononyaa> Haha, 

3.Apa keistimewaan yang ada pada diri korang?

Keistiemewaan? Pandai simpan rahsia kot. Hahaha.

4.Topik yang korang paling tidak gemar baca pada sesuatu blog?

Boyfriend break up dengan gepren lepas tu menangis huwaaa. T__T pleaselah weh, couple tu dosa kot. Kalau khawin tunang tak pe la jugak. T__T


5.Design blog yang korang suka apabila masuk dalam mana mana blog.

Hahah, design yang simple dan ringan dan tak memeningkan kepala. dan kemas. dan terang tulisannya. HAHA.

6.Masalah yang korang sering alami apabila berkunjung ke blog orang lain. 
Berikan penyelesaian kepada masalah tu kalau boleh..

benda ini bermasalah. Sangat-sangat bermasalah. 
 Aku tau lah blog korang bukannya ada benda pelik punn.. cuma korang tak tahu setiing dia ja. 

Nak ubah boleh ke setting > Other > adult content > No

Tapi kalau betul-betul.. tak payah la buaang. Sian budak tecik cam aku ni hah. T__T

7.Nyatakan satu barang milik korang yang paling disayang.

Laptop! ><

8.Jenis lelaki atau perempuan idaman korang? *Sajaa ..

Ahaks! Soalan ni, ><
Berjanggut
Yang sefahaman politik
Baik
Hafaz Quran dan seangkatan dengannya
Inshaa-Allah. Allahummaamin. :)


9.Apa perkara yang paling korang suka yang boleh buat korang jadi teruja?

Bila tengok lelaki korea bite his lip atau tangan dia atas lips. Hahaha, masa tu gila nak meltingg. OMGG~ ASDFGJKLLHJDNLMKDA~!2E348594!

10.Boleh tolong betulkan grammar ana? Kalau ada yang korang rasa macam tak betul jaa masa baca entry ana.. tegurlah, ana ta kisah .. tapi korang mesti betul betul betul!


Inshaa-Allah. Hahaha, Aina pun merapu je bahasa inggelis ni kak Ana, T__T

11.Pendapat tentang Ana Lee dan blognya dari segi design dan entry

Kak Ana comel. Hahaha, design cute dan ringan~ cuma.. tulisan kecik sikit. kalau besarkan sikit boleh? ;3 hehehe. Sorry.. T_T

Done tag yang pertama. 

You Might Also Like

4 Love Letter(s)

  1. tudia gigit bibiaq baq ang :)

    ReplyDelete
  2. Hahaha adult content tu tak pernah kena lagi xD

    ReplyDelete
  3. amboi, seronok na dapat hadiah. =P

    ReplyDelete