Review : Wattpad

08:00:00

Assalamualaikum. Hehhe. Hari ni aku nak share pasal satu app untuk yang hantu membaca tapi nak secara free!

The solution was here!

WattPad!


Dekat sini ada berjuta-juta jenis novel ada dekat sini. Ewahh over pulak aku ni. Haha. Juta-juta kengkonon. Haha.

So ini yang aku screenshotkan dari phone aku. Korang cari je novel apa yang nak dan just add to your library. Haha.

Tekan-tekan add to library sampai lebam. Hahaha. Bayangkan macam korang ada dekat kedai dan amik buku banyak-banyak dan bawa balik. Omggee. Hahaha.



Tapi sini mostly semuanya bahasa Inggeri.s. Aku tak tahu ada ke tak bahasa Malayuunya. Sebab aku tak cari pun.

Tapi yang bestnya korang search la nak cerita romance ke. Teen novel ke, Horror ke, Fantasy ke.. semua ada. Hehe.

App ni lebih kurang macam web Penulisan2u yang penuh dengan novel melayuu tu.

Cuma bezanya app ni korang boleh baca online dekat laptop atau tab atau phone.

Tapi lagi feeling kalau baca dekat phone lah kan? Boleh golek-golek katil kalau baca. Kan? Kan? Kan?

Ingat aku tak tau ke. Tambah kalau part seweiiiit tu . Time tu  nak peluk bantal dan peluk-peluk dan lompat dan gigit-gigit bantal. Hahaha

Gambar di atas tiada kaitan. Hahah.

Tapi satu yang kurangg best. Even kita dah download app ni novel ni semuanya kena baca onlline. Hahaha.

Well, padanlah kan. app free . So jom download ramai-ramai untuk yang minat.

p/s : Aku tak ada duit nak beli novel dekat MPH, Popular dan segala toko buku yang ada dekat Malaysia ni. So aku carilah cara dapat baca dengan free. Hehe.

Sekian. Thank you. Hehe. ^_^

You Might Also Like

9 Love Letter(s)

  1. wah.. best ni.. tp syg handpone tgh sewel.. hehe

    ReplyDelete
  2. Wah, macam best..nak download la nanti...hahah..thank share aina: )

    ReplyDelete
  3. Sy dh install. Best lah juga.. setiap hari wattpad tu hntr msg. Ada cerita bru.. i like horror, mystery ..

    ReplyDelete
  4. andai beta bijak dalam bahasa inggeris.... sudah beta install apps yang tuan hamba syorkan :((

    ReplyDelete
  5. one more way to discover english language ^^
    kaya ilmu pengetahuan dgn membaca......^^

    ReplyDelete
  6. senang lah tak perlu nk bawak buku ke sana ke mari..baca online lagi senang..akak nk try download :-)

    ReplyDelete
  7. ehem2. hehe. orang tu suka cite romaticism :)

    ReplyDelete