Tutorial : Buang Disable Highlight untuk Simple Template

12:28:00

Assalamualaikum, Hahaha.

Aku kalau bab mengajar orang memang fail! T___T

Tak ape lah, aku gagahkan diri jua.. hahaha. sekurang-kurangnya berupdate juga tutor aku kan?

Request oleh sys Areena


1. Dashboard > Layout >

2. So step kedua ni korang kena rajin sikit ye~

Cuba buka satu-satu  benda yang macam ni, sebab selalunya bila kita letak coding kita tak letak tajukk kan? Jadi kena check satu - satu


3. Korang cari la balik ayat- ayat yang seangkatan 'disable' or else. Atau code yang korang pernah guna dulu.

4. lepas tu klik 'remove' 

5. Done


Tak faham? Sila tanya~ ^^

Tolong Klik >> Super Junior 

You Might Also Like

7 Love Letter(s)

  1. thanks dear :* :* susah2 je buatkan :)

    ReplyDelete
  2. Auchhhh. thanks dearrr :* susah2 je buat tuto :)

    ReplyDelete
  3. Wah, ckgu Aina kmbali...lama x buat tutor kan..hehe

    ReplyDelete
  4. bagus tuto ni..terbaekkk la dear!!! ^_^

    ReplyDelete
  5. klik super junior je paham. haha
    dah klik dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah. sejak bila faham super junior ni? XD

      Delete

Like us on Facebook