Tutorial : Scroll Box untuk Comment.

14:35:00

Assalamualaikum,

gambar yang tiada kaitan sama sekali ye kakak adik abang makcik sekalian. T__T


Dah petang macam ni hah baru aku nak mengupdate belog, lols. By the way thanks kepada yang sudi mendoakan kesihatan aku. Sob..sob. T___T Alhamdulillah aku dah sehat.

Cuma selsema batuk belum hilang lagi. *sreeet*

Sorry ye Kak Nad, sebab lambat update pasal tuto ni. Yehehe. ><

So jom kita ke tajukk utama.


1. Dashboard > Template > Edit HTML

2. Cari kod ni. Korang kalau search ada jumpa dua kod yang sama kan? yang macam ni kan.

<div class='comments' id='comments'>
3. Gantikan dengan kod ni.  Ganti dua-dua kod tadi dengan kod ni ye~

<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:400px;'>
yang aku bold merah tu korang boleh ubah mengikut kesesuaiann ye. Kalau cantik 350px ke atas. ^^

4. Bila dah siap, try preview dulu. Ada error ke tak. Kalau tak ada.. boleh save! ^^


inilah contoh kalau menjadii ye. Terima kasih kepada model2 komen di atas. XD


Note : Benda ni akan jadi (Inshaa-Allah) Kalau komen korang tu banyak ye. Pergi dekat entri korang yang ada banyak komen. Hahaha. 

Tips : Ini membantu meringankan blog. ^^

Okay tu je, any probs ask me. Hehehe. Mana aku boleh tolong aku tolong ye~

Bye. Adios.





You Might Also Like

6 Love Letter(s)

  1. yeh.. menjadi.. tq Aina sayang ;)

    ReplyDelete
  2. fuhh, akhirnya menjadi. jauh betul jarak antara 2 kod tu. tekan ctrl+f tak detect pulak.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih sangat2. Jazakillahu khairan kathira :D

    ReplyDelete
  4. it's not working for me ughdfeeh whyy

    ReplyDelete