Tutorial : Ubah Warna Scroll Box

14:53:00

Assalamualaikum.

Cewahh, ini tutorial di request sama itu Sys Budak.

Tiada kaitan. 
1. Dashboard > Template > Edit HTML

2. Cari kod ini 

 ]]></b:skin>

3. Dah jumpa? Copy code ni pulak ye~ ^^ Dan paste kan di atas kod tadi ye.

::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #E6E6E6; }
::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #F6CECE;
-moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; border: 1px solid #ffffff; } 
Kod yang warna merah untuk bulatan merah
Kod biru untuk bulatan biru. Ada paham? 

*Code yang aku tanda tu korang boleh ubah warna dia mengikut kesukaan korang ye.



Nak ubah kat mana? Boleh cari dekat sini. [TEKAN]

5. Preview! Yang ini kalau korang preview tapi tak naik itu maknaya tak jadi lah ye. Boleh save kalau dah jadi ye~ ^^


Okayy tu je . Sekian. Terima kasih. Hahaha. ^^

Any prob? Just ask me, Inshaa Allah aku akan try tolong ye~

You Might Also Like

2 Love Letter(s)

Like us on Facebook