Dik Na.

07:52:00

Assalamaualikum 



Aku sebenarnya tengah pening nak up entri pasal apa, asyik-asyik tutor, tak tutor edit blog, tak edit blog freebies. Sedihnyaa lifee! Korang pun agaknya dah jemu apa asyik itu je yang jumpa dalam blog ini. Sob.. sob..

Hahaha, pehal tetiba tajuk Dik Na ni? Okay ingat tak aku cerita pasal nickname baru yang aku dapat dari Kak Hidayu Ayumie tu? Lepas tu Kak Farah MF pun start panggil nama tu. Hahaha.

Lols, banyak kakak aku dah sekarang. T_T Lols.

Tiba-tiba aku teringat aku pernah dapat nickname dari Family Online Kesayangan aku.

Nampak aku bold tu, Family Online bukannya bermaksud famlily aku rajin online. Bukan- bukan! Hehe,

Dia dikira family alam maya aku. Cewah.

Apa yang bestnya kitaorang semua dari negara yang berbeza! Macam mana terkumpul boleh jadi family semua ni aku pun tak ingat dah.

Yang pasti aku di masukkan dalam sebuah grup family apa nama entah. Serius tak ingat. Bahasa pengantarnya? Bahasa Inggeris. Aku yang tak berapa nak pandai bahasa Inggeris ni kejap-kejap menggugel lah apa yang dorang cakap.

Online sampai pukul 2-3 pagi sebab malam-malam jelah semua orang nak lepak-lepak kan? Nickname yang aku pernah dapat..

Jeng-jeng.




  • Unicorn 


Hahaha, aku tak tahu kenapa sys yang dari Jepun ni boleh panggil aku unicorn. Dia ada bopren tapi aku tak berapa cakap dengan bopren dia. Macam garang je orangnya.

Bila dia post dekat wall aku,

"Unicorrnn~ Where are you. I miss you. bla..bla.."

Lepas tu mula la sembang entah apa-apa. Hahaha.



  • Sweet bear. 


Ini aku dapat dari sys Indonesia.Nama dia Salsabila.Even dia Indon aku still speaking dengan dia. Sebab nak kasi family kami yang lain faham. Ini seriuss cutee~ Aku sukaa heeee~ Dia selalu cakap aku ni sweet. Lols. Akak ni dah khawin ada anak perempuan kalau tak silap, dan sangattt comel. Terbayang lagi rupa dia pakai tudung ala-ala cerita Indon Mutiara Hati tu. Hiks!



  • Jiji


Okay, ini maybe weird pada korang. Jijik? Ehh bukan! Jiji -lah! Yang ini dapat dari Jaejoong Oppa! Eeeeecewahh. Guess what? Dia Korean k. Lols. Hehe. Tapi dia bukan lah Jaejoong yang penyanyi hensem tu.

Nama ni diberi sempena dengan nama kucing Jeaejong tu. Hehehe. .

 Dia cuma cashier ke apa tah dan masa aku kawan dengan dia, dia still study. Means belajar sambil kerja lah kan?

Dia sangat lah baik. 

Dia pernah accident dan hilang ingatan. 3 bulan dia tak ingat aku langsung. Tapi yang lain dia ingat. Sedihnyaaaaa!  

Aku pernah inbox dia.

"Do you remember me?"
"I'm sorry. I don't know who you are."
"You call me Jiji."
"Sorry. bla...bla..bla.."


Masa tu kecewa berbaldi-baldi. Sobbbb. 

Lepas beberapa bulan aku inbox dia balik.

"Jiji~ I'm sorry because forgetting u. Bla..bla.."

Haaaaa, kay masa ni memang aku happy gegila sebab dia dah ingat aku. Dia dah sembuh. Lols.



Tapi semua ini kenangan, sebab Facebook tu aku delete. Aku teringin nak jejak balik. Tapi.. hasilnya tak berapa nak memberangsangkan. 

Oh, aku ada kakak jugak dari France, dan dia seorang ibu. Jarang cakap dengan dia sebab perbezaan waktu yang sangat ketara. Anak dia comel gilos. hoyeeh! Dia pernah upload satu private video anak dia main, lepas tu mata anak dia hijauuu. OMGGGG~

Sekian. 

Nota : I miss themm ssoooo muchhh! T_T

You Might Also Like

20 Love Letter(s)

  1. Kenapa??? Jejak kasih tak menjadi.
    Tak pe cuba & usaha lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang lahh kak~ Sob.. sob. sedih tak jumpa-jumpa lagi sampai sekrang. Kadang-kadang rasa nak give up je.

      Delete
  2. hi dik na a.k.a unicorn a.k.a sweet bear a.k.a jiji! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboii. Bnyak a.k.a nyaa. (★^O^★)

      Delete
  3. nak family angkat macam ni jugak lah.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa kannn? Bestt tauu.(*≧▽≦)

      Delete
  4. Seronokkan bila kita dapat ramai kawan :) Aina takmo sedih2 tau, skrg Aina pun da ada family online baru dekat blog ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaayyy! Tak sedih dahh. Hahah. Sayang akak. (o;TωT)o

      Delete
  5. Banyaknya kakak. Bestnya ada family dari luar negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa, family yang tak pernah jumpa,tak pernah kenal. best sangat dapat borak2 dengan depa. :3

      Delete
  6. Amboii,..banyaknya nama manja dia....selain Dik Na, akak nak panggil Dak Na jugaklah. Style orang Melaka gitu,...boleh tak? Jangan tak nyahut pulak,.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, boleh-boleh, banyak nickname ni best. :3 ni aina menyahutt ni~ hehehe.

      Delete
    2. Nite-nite, Dak Na! Gi bobok! Dah malam nih. :)

      Delete
    3. hahaha, baik kak farrah, Heehh. niteee~ :*

      Delete
  7. sisi JM suka yg last tu..hai Jiji...dah mkn lom mlm ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, suka sebab minatt koreaa kann? Hahaha, belum makan lah unnie. T_T lapaqq. Sobb. Belanja kan aina boleh? hahaha.

      Delete
  8. Amboiii byknye nickname dia nie... nmpk tak manje awk kt situ... heheheh syok kan ramai2 famili nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, betull~ Ada banyak lagi, tapi dah tak ingat ramai sangat bagi nickname. Lols.

      Haahaha. biasalah anak sulung termanja lebih sikit. XD

      Delete
  9. bhahaha banyaknyeee weird nickname Aina. nak panggil Aina aje jugak sebab lebih mesraaa katanya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahha weirdd kaah? XD. boleh je nak panggil aina. :3 as long maknaa baik . Hehe. ^^

      Delete