Flash Segmen : Edit Blog by Aina Akmal

14:43:00

Notis Pemberitahuan 24 Jam
a.k.a
Sticky Post

Assalamualaikum.

Memandangkan aku tengah gian nak nak edit blog.. tapi tak berhajat nak ubah blog aku ni maka aku buat satu segmen nak design 2 buah blog, yang nak blog dia di ubah oleh manusia amatur macam aku.


Segmen ini hanya berlangsung selama 24 jam sahaja, kalau tak ada yang join tak adalah aku edit blog. Kalau 2 orang join 2 orang tu sahaja aku edit, kalau sorang, maka soranglah aku edit. kalau lebih.. maka aku akan pilih yang hanya betul-betul memerlukan sahaja. Faham tak?

Segmen ni simple.

  • Follow blog ini, (kalau dah, jangan unfollow lepas tu follow balik. hahaha. XD)
  • Buatkan satu entri dan tempekkan banner di atas
  • Back link ke entri ni.
  • Letak link anda di komen

Warning,blog comel tak akan di edit. Haha. 
Oh bila aku edit akan ada credit section macam ni..
ini contoh ye~ Aku akan letak logo design aku kononnya dekat situ, 


Good Luck!

Info tambahan ;

  • Blog yang akan di edit menggunakan Simple Tamplate. 
  • Segala jenis widget yang tak penting akan di buang.
  • Aku akan ubah blog menjadi simple dan kemas.


Contoh blog yang telah di edit ;


THE END


You Might Also Like

16 Love Letter(s)

  1. Bestnya..anak boleh join lg tak?Haha..^_^

    ReplyDelete
  2. Bestnya..akak boleh join lg tak?Haha..^_^

    ReplyDelete
  3. @Bbwana adienia hahaha, T_T jangan lah kak~ blog akak dah comell. :3

    ReplyDelete
  4. Saya join...;-)

    http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/10/flash-segmen-edit-blog-by-aina-akmal.html?m=1

    ReplyDelete
  5. join..

    http://darihatimissmulan.blogspot.com/2014/10/flash-segmen-edit-blog-by-aina-akmal.html

    ReplyDelete
  6. bestnyaaaa. akak kembar nak join bole tak?hahahaha

    ReplyDelete
  7. @Cik Nadyya hahaha, :3 nak join tak pe~ tapi rasanya tak edit lah kot, hahaha, blog dah comell gitewww~ :3

    ReplyDelete
  8. ana join ya
    http://adna2029.blogspot.com/2014/10/flash-segmen-edit-blog-by-aina-akmal.html

    ReplyDelete
  9. Huyoo~ Rajinnya. ^_^ Tapi blog saya dah comel *hehe*. Oh, akak guna simple template ya? Macam mana nak transparent bahagian header ye? Semua tuto saya ikut tak jadi.. :( Tengoklah macam blog saya tu, ada border kat bahagian header. Jadi tak bolehlah guna header yang bersambung dengan body macam orang lain. T_T Sorry termenyemak kat segmen akak, hehe. Moga ramai yang join~ ^^

    ReplyDelete
  10. salam..

    saya join ya..

    http://ctfaezatun.blogspot.com/2014/10/flash-segmen-edit-blog-by-aina-akmal.html

    ReplyDelete
  11. Wah, bersegmen dia yer..hehehe..:) Cik Mimie boleh join ke..ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Boleh je kalau nak joinn hehe

      Delete
  12. bhahhahaa patut sedak sedak.. dia tepek link kita kat situ kekeke.. ramai visit sebab nak tengok awak edit cem
    maneee letuh..

    ReplyDelete
  13. Tahniah kpd pemenang, cantiklah blog dorang leoas ni :-)

    ReplyDelete