Foreword : 10 Posters / Graphic Challange

21:46:00







Assalamualaikum gais, setelah mood aku di bawa pergi tadi.. ahaha, kauu ayat. Mood aku sekarang dalam separuh sedar. Jadi aku nak tunjuk challange apa yang aku nak buat. Hahaha


Dah sebulan aku dok merancang nak buat. Tapi asyik postpone. Postpone je, inshaa-Allah aku akan cuba buat challenge yang unik ini, lain dari yang lain. Hahaha.


List 10 biases [korean/japanese/others]

  1. V BTS
  2. Leeteuk
  3. Lee Joon
  4. Jungkook BTS
  5. Ryeowook
  6. G.O
  7. Rain
  8. Lee Min Hoo
  9. Woohyun
  10. Donghae

Tasks
1 : Introduce yourself or your interests using bias' 4 photo. Make it as a romcom poster/graphic
2 : Make a light angst/romantic poster using bias' 8 photo
3 : Make a romcom poster/graphic using bias' 1 photo with 4 different colors
4 : Make a romantic/angst poster using your otp of bias' 5 with 3 colors only [black.white.other]
5 : Make a dark angst poster using bias' 7 photo with another optional character [black background]
6 : Make an action/thriller poster using bias' 10 photo
7 : Make a romcom poster using bias' 2 photo in grayscale with colorful background
8 : Make a gif poster using bias' 3 photo and his/her group members
9 : Make a or more than one 100x100 px icon using bias' 6 photo with the use of coloring PSD
10 : Make a horror poster using bias' 9 photo


Rules
1 : You can add any other characters in the poster (not more than four) [unless the number of characters has been stated]
2 : Use 550 x 700 px [optional]


Good luck too me! Hahaha. // lepas tengok muka jin terus aku lupa aku bad mood. Haha. demm~ T^T


You Might Also Like

20 Love Letter(s)

  1. Alamak x dpt join..bukan bidang akak ni dikna oii..huhuuu..sedeyyy..apapun interesting!! Gd luck bebeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. tak pe kak. ^^ akak punyaa challenge kena yang bakeryy.hehe..thankk youu! ^^

      Delete
  2. good luck aina XD
    makin busy la pasni. hehe. mohon jangan silent fon. haha

    ReplyDelete
  3. sila translate ke bm. xphm! xphm! haha

    ReplyDelete
  4. haha ok good luck dikna oiyy. akk rase nk join tp tak mampu lah kan. sbb bias2 yg tersenarai ku tak kenaiii. hehehe

    ReplyDelete
  5. Wah waaaahhhhhh....
    Nak join nk join nk join!!!,
    Tapi kannnnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  6. wahh menarik yer... lain dari yg lain challenge yg ni

    ReplyDelete
  7. Gudluck Aina tok Cabaran baru ni..macam mencabar je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. thank you. agak mencabar. sebab lain dari yang lain. ^^

      Delete
  8. Gud luck dikna. Memang mencabar betul challenge ni. Nak paham dia punya task dan rules tu pun kena 2, 3 kali baca.^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha. boleh tahan susah juga. mula2 memang pening nak faham . XD thankk youu. ^^

      Delete
  9. Goodluck! Semoga berjaya menghabiskan challenge hingga ke titik yang terakhir, huhu~ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. p/s: Oh ya. Foreword tu apa? Perkataan ke depan [forward]? XD

      Delete
    2. mohon google. hahaha.XD. makaseh

      Delete
  10. alamak, mencabar sungguh challenge ni..akak x berapa faham lak.. adoi.

    best of luck! ^^, x sabar nak tengok hasil semuanya. hehe

    ReplyDelete
  11. good luck tau !
    Donghae , check!
    jeles la dengan orang pandai photoshop ni, heh

    ReplyDelete
  12. challenge ni memang challenging betul. haha ^_^

    ReplyDelete

Like us on Facebook