OCTOBER 10 DAYS CHALLENGE BY SITI YANG MENAIP #1

Assalamualaikum. 



Tadi komen kat blog kak siti cam ni..


Lepas tu dulu aku pernah cakap aku tak nak join challange dahh. Lols. T_T 

Akhirnya aku tergoda juga nak join. Ahaks!

So dengan lafaz bismillah, aku join~ HAHA. Ecewahh. Ala-ala nak rasmi majlis giteww~





10 Mom's Best Dishes

1. Nasi Ayam.

2. Ayam Goreng.

3. Chicken Chop

4. Sambal Tumis Tauhu

5. Spagetti

6. Pizza

7. Soto

8. Nasi Goreng Ayam.  (Banyaknya ayam)

9. Mee Goreng Mamak / Basah

10 . Ayam masak kicap.


Yang aku bold tu mak aku tak masak pun. Hahaha, dah habis edit gambar baru terperasaan. T_T, yang masakkan MAK cik kedai. Okay, acik kan? Ada je perkataan mak tu kira boleh lah. LOL. 

Sekian. Kak Siti jangan tachingg tauu~



Aku hantu ayam. Hahaha. T_T Bila aku mencarut, Ayam ah hang ni. Nampak tak kegilaan beta pada ayam? Ayaam~ Ayaam~


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

21 comments:

  1. pos gamba makanan pulek pepagi buta ye.. jadi kelaparan gini -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, jangan salahkann ainnaa~ aina juga kelaparan ginii~ T____T

      Delete
  2. Baru nak cakap, hebatnya mak awak pandai masak pizza. Sekali baca, rupanya mak cik kedai. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Itu namanya makana feveret. Lols. Terlupa sungguh kata pasal makan mak. T.T. mak cik pun taram lah. Hohoho

      Delete
  3. mintak mak aina pos kan chicken chop kat sini . hehehe

    ReplyDelete
  4. Semua makanan best :)
    Good luck utk DC.

    ReplyDelete
  5. Ades, lapar pulak petang-petang ni tgok gmbar makanan bayak sgt! Gudluck untuk challenge Aina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa, saboo ye kak. makaseh. ^^

      Delete
  6. ooo antooo ayam...
    adiah akk kasi dekna ayam sekor jela
    senang
    ahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa, nak kasi ayam untuk apaaa? hahaha, hadiah besday? T_T

      Delete
  7. Oh, patutlah kalau nak bagi contoh ke apa mesti ayam. :p Hantu ayam rupanya~

    ReplyDelete
  8. Dah macam menu restoran dah akak tengok! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, well bakal boss restaurant haruslah, hahah

      Delete
  9. itulah baru nak tnya mak masak ke chicken chop tu..ahahah.. ta apa nanti request la..manja2 gitu..ehehehe

    best juga main challenge2 ni

    memang betul2 hantu ayam ya,kita makan ayam kurang sikit,risau pipi tembam membulat..sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, kann, nanti kita akan mencuba nasib, haha. :) best jomm lah join~ hehe. ^^

      Delete
  10. masakan ibu tiada tandingannya kan aina..banyak menu faberet kita yang sama nih dik..akak pun suka nasi ayam,soto,piza,spgahetti..fuh, banyak lagi la..^_^

    ReplyDelete
  11. kalau mcm tu me goreng mamak pun mesti letak ayam kan :-)

    ReplyDelete
  12. bhahaha yes yes !! dengan taceng sedemikian Aina akhirnya join yes yes !! akak tak ada gambar pun. main tulis saja sebab mak jarang masak :D

    ReplyDelete