Sentap Selasa : Khawin vs Zina.

08:30:00

Assalamualaikum.  


Fikir fikirkanlah.. 


You Might Also Like

18 Love Letter(s)

  1. Replies
    1. Ada jodoh tak kemanna. Hahaha (个_个)

      Delete
    2. Ainaaaa budak sekolah lagi !!! haaha

      Delete
  2. emm..
    kahwin kan banyak nak kena belanja...
    tk boleh nak bandingkan zina dan kahwin..
    bila kahwin..ada la mas kahwinnya..ada pula bab menjamu orang ramai, untuk memberitahu..takut nanti timbul fitnah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu betul. (T▽T) dengan kos sara hidup yang lagi kan? nak wat macam mana. Tapi itu bukan alsan untuk kita berzina or bercouple semua. Kaan?

      Delete
  3. auch...
    nikah tak perlu 30,000 pon dik na
    Cukup syarat je...
    jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan? >< nape nak buat mahal2 kan? yang pentih bahagiaa kan?

      Delete
  4. sungguhlah nak kawen skarang serba mahal. tapi itu kalau untuk yang extra berkemampuan okaylah rm30k.. yang spesis tak berapa nak mampu eloklah buat yang wajib and serba ringkas saja.

    ReplyDelete
  5. Orang sekarang ni nak jaga standard sangat..tu yang susah nak nikah dan walimah...cukup syarat je, sudah la.

    ReplyDelete
  6. betul. zina lagi murah dri berkahwin. Allahu. Tak sepatutnya macam tu

    ReplyDelete
  7. Pernah baca seseorang komen di salah satu komik di The Muslim Show, katanya "When Nikah becomes Expensive, Zina becomes Cheap!" :3 Boleh klik sini untuk baca.

    ReplyDelete
  8. oh..yeke..erkk..
    wayang penuh dengan 'wayang' jugak

    ReplyDelete
  9. Hehehe berbaloi utk difikirkan :)

    ReplyDelete
  10. Sepatutnya bertolak ansur dalam hal ni. Masing-masing ego dan menunjuk-nunjuk. Bila nasi dah jadi bubur, akan menuding jari salahkan satu sama lain.

    ReplyDelete