Sentap Selasa : Khawin vs Zina.

Assalamualaikum.  


Fikir fikirkanlah.. 


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

18 comments:

  1. Replies
    1. Ada jodoh tak kemanna. Hahaha (个_个)

      Delete
    2. Ainaaaa budak sekolah lagi !!! haaha

      Delete
  2. emm..
    kahwin kan banyak nak kena belanja...
    tk boleh nak bandingkan zina dan kahwin..
    bila kahwin..ada la mas kahwinnya..ada pula bab menjamu orang ramai, untuk memberitahu..takut nanti timbul fitnah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu betul. (T▽T) dengan kos sara hidup yang lagi kan? nak wat macam mana. Tapi itu bukan alsan untuk kita berzina or bercouple semua. Kaan?

      Delete
  3. auch...
    nikah tak perlu 30,000 pon dik na
    Cukup syarat je...
    jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan? >< nape nak buat mahal2 kan? yang pentih bahagiaa kan?

      Delete
  4. sungguhlah nak kawen skarang serba mahal. tapi itu kalau untuk yang extra berkemampuan okaylah rm30k.. yang spesis tak berapa nak mampu eloklah buat yang wajib and serba ringkas saja.

    ReplyDelete
  5. Orang sekarang ni nak jaga standard sangat..tu yang susah nak nikah dan walimah...cukup syarat je, sudah la.

    ReplyDelete
  6. betul. zina lagi murah dri berkahwin. Allahu. Tak sepatutnya macam tu

    ReplyDelete
  7. Pernah baca seseorang komen di salah satu komik di The Muslim Show, katanya "When Nikah becomes Expensive, Zina becomes Cheap!" :3 Boleh klik sini untuk baca.

    ReplyDelete
  8. oh..yeke..erkk..
    wayang penuh dengan 'wayang' jugak

    ReplyDelete
  9. Hehehe berbaloi utk difikirkan :)

    ReplyDelete
  10. Sepatutnya bertolak ansur dalam hal ni. Masing-masing ego dan menunjuk-nunjuk. Bila nasi dah jadi bubur, akan menuding jari salahkan satu sama lain.

    ReplyDelete