Siapakah MTAS?

18:00:00

// To Mr The All Shared, sorry kalau ada maklumat salah dan ambil apa-apa tanpa kebenaran. -_- cek segan nak PM akhi-akhi sekalian. Hahaha.

So Assalamualaikum.

credit : MTAS Fan Page

Ramai yang asyik dok tanya aku ni. Siapa MTAS, yelah aku ni kalau orang tanya video wajib tengok. channel wajib tengok mesti tak miss perkataan MTAS.

Siapa MTAS? MTAS tu apa? Menetas eh? Bukan. Hesh. Tak baik hampa ni. -_-

MTAS adalah singkatan kepada perkataan MR THE ALL SHARED.

So apa kelebihan mereka ini? Mereka adalah Vlogger yang buat video secara berjemaah. Kalau macam Mat Lutfi dan lain-lain tu buat secara Solo kan? So mereka debut ( Hahaha, aku pakai bahasa macam depa artis Korea. T^T ) Aku tak tau berapa actually member dalam grup ni. Tapi yang pasti mereka bergerak secara berjemaah dan agak ramai.


Mereka adalah pendakwah muda belia lagi. Dan bestnya dorang ni dorang ni semuanya berkawan sejak dari kecil (kalau tak salah) dan sekolah asing-asing. Tapi time cuti semuanya lepak sesama. So sekarang dorang semua ni dah sambung belajar ke Universiti.




Ini aku copy paste dari Facebook Page Mereka. [Klik Gambar untuk ke Page]

ASSALAMMU'ALAIKUM..kitorang hanya sekadar menyampaikan cara penyelesaian dalam isu2 yang melibatkan para remaja dan juga menyeru seluruh remaja agar kembali mengamalkan gaya hidup ISLAM yang sememangnya indah, kitorang menggunakan kaedah lakonan n multimedia untuk menyampaikan mesej kitorang. Kitorang berpandukan kepada ALQURAN dan HADIS dan juga pendapat2 yang berdasarkan hukum ISLAM..IF WE ARE GETTING WRONG SOMEWHERE, HOPE U ALL CAN HELP US TO GAIN MORE KNOWLEDGE ABOUT ISLAM..INSYAALLAH..WALLAHU'ALAM


So? Ada faham mengenai mereka sekarang? Mereka semua ini dan termasuk awak dan saya adalah pendakwah, cuma bezanya cara kita bergerak. Tabarakallah.

Dah jangan tenung lama-lama. Ni semua member MTAS. Aku kutip dekat blog depa. HAHAHA. Maaf~ XD Credit kat depa balik. Aku cuma collage kan gambar ni. uhu. 

Boleh follow mereka di sini.

______________________________________________________________

Untuk latest news, aku tau dorang join satu video contest untuk dapat RM 5000.

So,

Selepas undian telah dilanjutkan sehingga 26 Oktober 2014 ini  !
Beginilah nasib kedudukan kami sekarang ! (sekarang jatuh no 5 dengan perbezaan undi yg jauh, takpe2 Allah kan ada  )
Jemput lah untuk terus mngundi !
Ajak agi ramai2 untuk mengundi !
Kalo lah kami dpat menang kategori Video Paling Popular dlm prtandingan ini !
Duit kemenangan tersebut dapat kami miliki !
oh... betapa besar manfaatnya utk usaha dakwah kami 

************
macam mana nak undi?
ok follow je step ni

1. tekan pada link ni untuk sign up dulu,
http://ffp11.my1content.my/Account/My1Register.aspx

2. Lepas siap sign up,
tekan pd link ni pulak untuk undi, (kene sign up dulu baru boleh undi)

ini link ke video Hijab Makes You Beautiful
http://ffp11.my1content.my/videocontest-details.aspx...

ini link ke video hop3ill
http://ffp11.my1content.my/videocontest-details.aspx...

so undi kedua2nya sekali. 

************
" This Is My War ", sebuah full action short film berkenaan jihad is coming !
Sangat2 mngharap duit kemenangn dlm prtandingan ini.

faham2 jerlah kami, ,
semua nya masih student  , takder sumber kewangan sendiri  ...

may Allah Bless You 

_________________________________________________________________________
Ini aku copy pastee juga ye~





// ps dalam ni bukan suara depa yee. HAHAHA. nanti hampa melting pulak dengaq ni. depa miming je,suara sebenar adalam suara Voice of Men.









“Hijab Makes You Beautiful”

You're secure, i know what for
lower your heads when you walk through the thro-o-o-ongs
Don't need make-up - to cover up
Being the way u hijab that's eno-o-ough
Everyone else with imaan can see it Everyone else but you
oh girl you light up the world like nobody else
The way you hijab your self gets no overwhelmed
the way you smile at the ground, it ain't hard to tell You don't know Oh oh
You don't know you're beautiful!

If only you saw what I could see You'll understand why GOD wants you care of it
Right now HE's looking at you and you have to believe
You don't know Oh oh You don't know you're beautiful! Oh oh
Hijab makes you beautiful!
so c-come on!! you got it wrong! To prove I'm right I put it in a so-o-ong
cause I know why, you're being shy

And turn away when they look into your eye eye eyes
Everyone else with imaan can see it Everyone else but yo-ouuu
oh girl you light up the world like nobody else
The way you hijab your self gets no overwhelmed
the way you smile at the ground, it ain't hard to tell You don't know Oh oh
You don't know you're beautiful!

If only you saw what I can see You'll understand why GOD wants you care of it
Right now HE's looking at you and you have to believe
you don't know Oh oh
You don't know you're beautiful! Oh oh Hijab makes you beautiful!
Na na na na na na naaaa na na, Na na na na na na.

Na na na na na na naaaa na na, Na na na na na na
.oh girl you light up the world like nobody else
The way you hijab your self gets no overwhelmed
But when you smile at the ground,
it ain't hard to tell You don't know Oh oh
You don't know you're beautiful!
oh girl you light up the world like nobody else
The way you hijab your hair gets no one overwhelmed But when you smile at the ground, it ain't hard to tell
You don't know No Oh oh You don't know you're beautiful! If only you saw what I can see You'll understand why GOD wants you care of it
Right now HE's looking at you and you

have to believe You don't know No Oh oh
You don't know you're beautiful! No Oh oh
You don't know you're beautiful!
No Oh oh Hijab makes you beautiful!

Lyrics by :
Mr The All Shared, Azfar Ibni Hamzah, Aisyah Shakirah
So dah kenal sekarang? Ini salah satu video yang di pertaruhkan dalam contest tersebut. Moga Allah permudahkan urusan kalian. So, jom undi untuk bantu mereka. ^^ Fyi, video parady ni sangat lah mahal belanjanya. T___T , tapi demi dakwah mereka bersusah - payah , pergi shoot sana sini. (aiwahh ayat den)

Nota : Semoga suatu hari nanti tercapai impian anda untuk buat filem untuk di tayangkan di cinema. Ada rezeki nanti nak pergi tengok juga. (budak tak pernah masuk pawagam. HAHA. )

Sekian,

Harap korang kenalah lah ye siapa ENCIK MTAS yang aku selalu sebut yee~


You Might Also Like

12 Love Letter(s)

  1. oh..akak pun baru tau hari ni sapa MTAS tu..sebelum ni memang x kenal..heee..

    ReplyDelete
  2. oowh..bgusnyer depa ni..moga2 MTAS berjaya hendaknyer..

    ReplyDelete
  3. Terima kasih sebab terangkan siapa MTAS ni. Baru sekarang tahu.

    ReplyDelete
  4. tapi kenapa boleh undi satu link ja? tak pernah tau pun pasal mtas ni. haha. menarik jugak penyampaian depa. better dari buat parody yang entah apa2.

    ReplyDelete
  5. kenal kenal kenal.
    first tengok video dia yang ada kak aisyah shakirah tu.
    lupa dah apa namanya.

    suka tengok arif ahmad hahaha. kat sekolah dulu selalu cite pasal dia.
    tak tahu pulak sekarang dia dah belajar kat uk.
    (gedik pulak rasa. *muntah*).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahaha.aina first video pasak kpop kot kalau tak salah. hahaha, makan dalam video tu. XD

      kann? -_- aina pun minat dia masa awal2 dulu. now pun minat lah jugak. hahaha, sekali tengok belajor dekat uk. ahha. hahaha, samala. *muntah sama*

      Delete
  6. selalu juga dengar pasal MTAS ni
    harini baru tahu siapa diaorang ni..
    tq dikna

    ReplyDelete
  7. ooo. ok. dah kenal siapa MTAS. hehe.

    ReplyDelete
  8. Baru sekali tengok video diorang, yang Sayonara Jahilliah~ (Ok. -_- Typo. :3 Ignore. :p ) Boleh tahanlah~ Tapi tetap lebih suka Mat Lufti. ^_^ (Ok. -_- Typo again. :3 Please jangan kisah. :p )

    ReplyDelete
  9. kenapa akk baru kenal die eh? haha mungkin sbb akk dok bawah tempurung kot

    ReplyDelete
  10. Tak pernah tau pon..
    Mklumla kite ni bkn peminat vlog nie...
    Xpe demi dikna nnt akk usha2 ye

    ReplyDelete