Tutorial : Border Background

20:25:00


Assalamualaikum.

Hollaa~ I'm back with tutorial. Dah lama aku tak bekerja. Hahaha. Okay, stop membebel.

Request by Sys Nadya.



Info : Background  ni akan lawa kalau korang punya blog tak ada coding transparent header. Arasso?

1. Cari kod ni

.content-outer { 


2. Copy code ni

background:url(http://3.bp.blogspot.com/-KzxxUj7LD5A/VEoajUnHM7I/AAAAAAAAFTw/kjIpS-bViCk/s1600/beach-burnett-headsfsfsfsfsfsfs.png);
padding:10px;

3. Preview. Jadi? Save kan. ^^

You Might Also Like

8 Love Letter(s)

  1. yeh yeh.
    nanti editing theme lain baru nak guna border BG ni. sy suka! sy suka! haha

    ReplyDelete
  2. Aina, Nadyya & Nur As patut buat joint venture...

    ReplyDelete
  3. Tak dapat dibayangkan~ '_' Oh, macam border biasa cuma kali ni dia guna gambar ye? ^_^

    ReplyDelete
  4. apabila Aina kembali beraksi~ ho yeahh~ Akak support madus bongsu, hihi

    ReplyDelete
  5. Saya pun suka tengok blog-blog yang comel ni...semangat nak membaca

    ReplyDelete
  6. Cikgu Tutor yang hebat..Cik Mimie tak pandai betul bab-bab coding ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Feeeewww....
    Mmg tak usik dah blog akk ni

    ReplyDelete