Tutorial : Buang NavBar

23:03:00


Assalamualaikum, sorry semakkan dashboard korang. Harhar.

Even ramai dah tau.. aku nak buat juga. By the way apa natang NavBar tu?

tak nampak? sila klik gambar untuk tumbesaran yang sehat.


1. Dashboard > Edit HTML > 

Okay korang nampak kan bila buka buka tu terus dia keluar macam ni kan?

nampak tak benda yang aku highlightkan tu? Kalau tak nampak.. sila rujuk gambar bawah pula.




Nampak lebih jelas? Okay, klik butang arrow hitam dekat tepi tu dan dia akan berkembang menjadi seperti ini. 


Korang abaikan yang lain tu dan korang tengok dekat sini je.



Dan copy code bawah ni

#navbar-iframe {
display: none !important;
}
Pastekan bawah 
contoh ;


-------------------------------------------------*/
#navbar-iframe {
display: none !important;
}

Contoh yang lebih jelas.


Done? Preview. Dah tak de problem, boleh save. 

Sekian. 


You Might Also Like

3 Love Letter(s)