Tutorial : Elak Iklan dalam CBOX!

12:18:00

Assalamualaikum. 


So, tutorial hari ini adalah macam mana nak ban HANTU LANGSUIR YANG SUKA LETAK IKLAN.

Ada dua situasi iklan. Satu buat aku rasa macam nak rendam dalam ASID. Yang satu lagi aku tak kisah tahap biasa-biasa sahaja. Lol.

Aku bagi contoh ye ;

Situasi 1 :

Ayam : Jemput singgah ke blog saya, ada promosi sekian.

 Okay ini tak apa. Dia nak berniaga. Dia jujur. Bila kita klik nama dia keluar blog gambar ayam tengah offer, beg ayam, telur ayam. Semua ada. Yang ini aku boleh terima. Sepuluh iklan pun tak apa. DIA JUJUR. K, jujur!


Situasi 2 : 

LoyLa: Cerita berak aku... huhu

Aku banned diri aku jap, nak test~ HAHA. :p

[Ini dari cbox aku]
Ini kesetanan apakah? Berak pun hang nak cerita dekat aku. Lols, Okay bukan point tu aku nak sampaikan. Kalau korang klik nama mangkuk jamban ni, dia akan ke link iklan 8share. Apa tu 8share? Adik beradik tiri nuffnang, Apa tu Nuffnang? Nuffnang = MONEY. Faham? HAHAHA.

So, aku nak ajar diri kita yang tulus ini HAHA, banned kan manusia sebegini. 


1. Sila Log In diri anda ke dalam CBOX anda. 


2. Sila Klik Message -> Message


3.  Okay nampak tak yang aku highlight kuning tu? Itulah url dia. URL 8SHARE. 
Nama je lain tapi IP ADRESS SAMA!

Okay apa itu IP Adress? Alah, macam nombor ic kitalah bila kita online. Faham?



4. Tickkan kepada nama makhluk tersebut dan klik BAN. Hahaha, Dah selesai.


Inshaa-Allah dorang dah tak boleh nak hantar iklan bukan-bukan dah~ Faham?

EXTRA.

Kalau nak ban forever~ Korang boleh klik User & Acsess -> Blocked USERS



Ikut step bawah ni.


1. Tick nama.
2. Klik Change expiry
3.  Masukkan sampai bila korang nak mereka di banned. Then klik OK!


Dah siap! Selamat mencuba! Any question? Hahaha, 

Aku sayang nak buang cbox. ASET aku sejak turun temurun. Plus dekat situ aku nak balas soalan atau orang nak tanya ka apa kaa kan? Sebab AKU TAK SUKA komen aku di penuhi dengan AYAT YANG TAK BERKAITAN


Sekian. Adios.



You Might Also Like

31 Love Letter(s)

  1. ehh mangkuk nih pon ade kat cbox akak.. nt try la.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, hahaha, kann. semak je. T_T ya.. mohon try. agar mangkok ini tidak datang lagi. lols. ahaha.

      Delete
  2. Cbox Cik Mimie pun dorang ada komen..nak ban jugak la..xsuka betul iklan2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann? ban cm ban, jangan tak ban. susahkan orang jee tahu. T_T

      Delete
  3. hantu lomokely tu selalu je ada dekat mana2 cbox. berapa hinggit duit dia dapat daripada menipu orang. memang diban dia ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhha kann? kayaa tak pasall je. tak berkat hidup dia buat orang cam ni. grr~

      Delete
  4. tq aina.. dah ban diorang....geram..baru buat entry pasal ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome kak. ehehe. aina pun geram sebab tu fikir juga cara nak ban dia dari cbox. grr.

      Delete
  5. thanks for the info, nanti boleh try ni.

    lama tak singgah blog aina, fuhh berapa kali tukar wajah dah ni...haha
    keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jemputt tryy hehee.

      Akkkakk p mana? lama takk blogging dahh. T,,T haahhal biasalah menikmati hari2 terakhir seblum busy tahun depan. lols.

      Delete
  6. wah, menarik sangat ni... aik, kaler biru pula... rasanya haritu kaler hitam kan? ke salah? hee..

    tapi akak xde cbox...but nice entry anyway. membantu orang lain ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, benar lah tu. orang yang sama. berubah wajah. hahaha. XD tak salah. tak salah.

      yup~ moga bermanfaat. hehe. makaseh.

      Delete
  7. Yeay! Serius, lama cari tuto ni, tak jumpa-jumpa. Thanks sangat!! ^_^ Itulah, asyik-asyik di Cbox saya tu lomokely, karga, blog mama qiral, choi mo hinh, loker.. Semua spam! >.< Padan muka, dah kena ban. Muahahaha~ *gelak kejam*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. mari kita gelak secara berjemaah * GELAK SUPER POWER JAHAT*

      Delete
  8. wuhuuuu..blog aina bertukar wajah lagi..tapi memang comel macam dik na yang tomei ni..hihi..apapun, i likeeee!!!! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaha, makaseh. cepatnya akak perasaan rupa blog kita. ._. gagahhaha.

      Delete
  9. Ramai dah terkena dengan mangkuk jamban tu. Memang patut kena banned. Nice tutor...gud job aina

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, kann? sakit hati je. cam nak penyeet2 jee. sabo jelah. makaseh. ^^

      Delete
  10. Replies
    1. hahaha, try jangan tak try. hehe. :3

      Delete
  11. blog akak xde cbox lupa da nak buat cem mane.. tapi kan Aina hahaha kalau akak ade cbox pun akak tak penah amek peduli sangat orang tulis apa kat situ. tu yang kekadang org jemput blogwalking bagai akak tak tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, patutlah masa first time datang blog akak, akak tak singgah. lols. sehingga satu ketika entah macam mana. hahaha. kita boleh rapt camni. lols, tak apa, ada baik buruk ada tak ada cbox ni. :3

      Delete
  12. baru ja banned tadi. hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah~ Banned sahaja makhluks iteww~

      Delete
  13. baru lg tuto ni..haha.. mmg kat cbox kita berlambak org cerita pasal berak dia,entah apa beza berak dia dgn kita pun tak tau la..masalah betul.. ! lol
    btw,thanks utk tuto ni..menyampah juga tgk link yg gigih nak tambah $$$$ cara kotor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, baru je. akk cari jugalah sebab dah rimas sangat. huhu.
      Hahaha, kan? tak berkat pun duit dia ambik tu, most welcome~ ^^

      Delete
  14. cbox pon akk xde tauu...
    hahahaha maklumla akk ni bute IT

    ReplyDelete