Tutorial : Online User di Blog

01:14:00

Assalamualaikum.


contoh online user dekat blog aku.


1. Sign up diri anda di 



2. Dah selesai sign up kan diri anda? Klik Link Codes



3. Dia akan keluar macam bawah ni kan? Letak link blog anda dalam tu dan klik add. 




 4. Done? So dia akan auto keluar macam ni kan?

Korang nampak kan yang font colour tu kan? Kod dia bagi tu warna hitam. Kalau nak pilih warna kesukaan anda anda boleh ke sini >> http://html-color-codes.info/

Dan nampak dalam kotak Panda Hansome tu? Korang boleh letak je apa yang korang nak. Ayam comel ke, Online ke apa-apa je lah. As long tak pelik sangat sudah. 

Dah selesai buat pilahan bijak, boleh tekan generate code.

5. Dia akan keluar macam kod ni kan? Copy je kod di bawah ni dan pastekan di mana-mana yang uolss suka ye?

Just pastekan dekat HTML/Javascript ye?


Any probs? Ask me. I will try my best to help you. Jadi pun komen ye? Sekian.

Selamat mencuba. 




You Might Also Like

14 Love Letter(s)

  1. nak guna tp takot blog mkin berat..hahaha

    ehh hover die brbakground la ;)

    ReplyDelete
  2. wah selalunya kita punya 'online' tu dummy je, means tak berfungsi. skrg dh berfungsi dah ahahahah! tq ainaaa

    ReplyDelete
  3. @Cik Nadyya haahaha. selalu perasab je apa perubahan diaa ye~ XD alolo. xpe.

    ReplyDelete
  4. New tutorial :) Thank for sharing Aina..

    ReplyDelete
  5. Effect berat x? Hehe. Nice tuto tp kalo buat kang yg singgahnye sorang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak poyo. HAHA blog die ramai je org dtg.

      Delete
    2. Eh budak tak poyo. Haha. Harap aina dgn nur as je yg singgah :)

      Delete
  6. @Hikayat Seorang Budakrasanya tak berat sangat kot. akak loading blog aina berat tak? hohoho. mana ada sorang. betuk kak as, sys budak poyoo. haha,

    ReplyDelete
  7. tingin nak buat mende ni tapi kang nampak kosong aje lgi menyedihkanzz

    ReplyDelete
  8. di blog akak dh ada..kalau x leh try

    ReplyDelete