Tutorial : Remove Underline bawah Link Hover

23:29:00

Assalamualaikum 


Jaanggg~ okay since blog aku dah bertukar menjadi coffee shop, jadi gambar-gambar hensem pencuci mata tak ada. Yang ada pencuci mulut sahaja. Kbai.


1. Template > Edit HTML

2. CTRL + F kod ini.

a:hover {
3. So akan keluar anak beranak macam ni kan?
a:hover {
  text-decoration:underline;
  color: $(link.hover.color);

Nampak yang kena bold merah tu?

4. Tukar kepada perkataan  none 

Jadi cam ni.
a:hover {
  text-decoration:none;
  color: $(link.hover.color);


Okayy done~  Papai~

You Might Also Like

4 Love Letter(s)

  1. woooh inilah ye inilah yang tetiba jadi privet kejap tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, iyaa dong~ :3 suprisee gituhh. XD

      Delete
  2. Pencuci mulut je ada? Pencuci telinga tiada ke? T^T <--Apakah yang dimerepekkannn~

    p/s: Kak Aina buanglah auto new tab ni.. Sebab setakat nak komen pun dia ke tab baru. T_T

    ReplyDelete