Tutorial : Scroll Box untuk Bloglist

23:47:00

Assalamualaikum.




1. Cari nama untuk bloglist korang, contoh macam aku ' My Blog List '. Gunakan CTRL + F ye~

2. Lepas tu kalau korang usha ada kod yang sebijik bik macam ni.

<div class='widget-content'>

3. Delete code tersebut dan gantikan dengan ini.

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>

4. Preview, jadi? Save. (Merah bold tu boleh ubah mengikut kesesuain blog korang. ^_^

Sekian. 


You Might Also Like

6 Love Letter(s)

  1. yeahhh kaksha dah buat.... mihmihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, bagusss~ thumbs up untukk kak shaa~ mehehehe.

      Delete
  2. thx aina..tapi tetap x jadi coz yana pnye HTML utk bloglist tuh len.. huhu

    ReplyDelete
  3. senang Aina dah buatkan untuk akak kekeke

    ReplyDelete

Like us on Facebook