Artwork : Lee Donghae

Assalamualaikum.

Hari ini aku memang mood nak layan Photoshop je. Since dah lama aku tak mencuba tutorial. Kali ini aku ikut tutorial oleh Encik Kasut. Hahaha. Okay lepas ni sila ajar lagi macam-macam ye.

Saja aku nak try, hehehe.

Okaay ini inchee kasut punyaa. 


Yang ini aku punyaa.



Hahaha, macam jadi tak jadi pun ada. T^T, Cikguu,jadi ke saya punya ni. Lols. 

Beza aku punya dengan senpai, aku punya gedik sebab pakai laki korea. Kbai. 
HAHAHA. 

Memula tengok macam pening juga. Sobb. Lepas dua tiga kali try. Oh, senang je rupanya. Cesh. kenapa beta tak tahu. Tulah buat kerja tak bismillah. Okay. I eksaited untuk buat ni. Hehehe. Kak Amy J punya tutorial aku tak try lagi. Nantilah. 

Aku tengah stuck otak ni. 

Kbai. 

Encik Kasut, mohon komen. Lols. 

Sekian. 

Challenge aku tak buat lagii.. Huhuh.


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

29 comments:

  1. wah, yang ni style gila! nak try buat jugalah. hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom buat kak amyy~~ hehehe. nanti up dekat blog wokkeh? ^^

      Delete
    2. okay! tapi xdelah sehebat awak pnya.. hahaha

      Delete
  2. wuuuuaaa , nice ! boleh la pasni aina buat tuto ajar yang newbie2 nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaamakk. hahaa.aina ni pemalas kalau bab tutorial photoshop ni. berjam-jam kalau nak ajo. huhuk! T_T

      Delete
  3. Ketahuilah name kucing en kasut ialah dong hae! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahhaa, donghae den terlalu hensem untuk jadi kucing. T^T

      Delete
  4. seriussssssss canteknyanyaaaa.. sila buat tuto.. adoii tp tkde PS pulek. alahaii -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloo. boleh tengok dekat blog inche kasut hehe, aloo. T_T

      Delete
  5. Haha.. dari segi konsep & cara, memang sama & menjadi.. tapi mungkin kalau nak cantik lagi kena bg ruangan sikit kat tepi2 tu..kalau full tulisan nanti nampak macam penuh sgt lak.. Kesimpulan nya, memang jadi.. bagi markah 100% & 5bintang unutk hasil ni.. hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. okay markah untuk konsep dan cara je boleh 100% kot. dari segi design perlu di perbaiki. akan dicuba. betul nampak macam penuh sangat pulak. okay so thank you cikgu.

      Delete
  6. owh awak buat background hitam ea.. nice job..!!!

    ReplyDelete
  7. dari sudut orang tak pro ni, kalau yang atas tu background putih nampak soft sikit. yang aina punya hitam,nampak dark.hehe. tapi cantik! ^_^

    yang amy j punya tutorial pun dah buat jugak tapi macam tak jadi. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, memanglah. sebab yang atas tu warna putih.. yang aina hitam. HAHAHA.

      Ehh, mana hadoo. jadi je aina tngokk lawaa gila kot! T_T

      Delete
  8. cantikk !! Tetap korea kan? hihi. kalau jie yg buat mmg tak jadi la. photoshp pun jie x pernah sentuh. hahaha. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha. makaseh. sebab korea je kita kenal gie oii. hahaha nak kenal yang lain macam x de keperluan je. hahaha. tak ape. bukan penting sangat pun. :)

      Delete
  9. Kalau bukan en kasut xleh komen ke dikna
    Hahahahah
    Tp klau suh kakyu komen pon kakyu xtau nk komen ape...
    Sentuhan dikna kanade kuasa magic

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, bukan akak dah komen ke?hahaha. aloo komen la. perlu cerah ke, gelap ke, kurang tu ke ini ke. haha. haha. magic sangat en? XD boleehh lahh.

      Delete
  10. Muka Donghae macam Siwon sikit dalam gambar ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa;ah kan? hahaha. baru perasaan. minat suju jugak eh. hahaa kenal je member suju ni. XD

      Delete
  11. tak jadi apaaaanya.. sama dah haih. huurm cantiknyaaa. akak fail laaaa photoshop bagai. blaja dulu tapi kelaut da semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, cantik ke? makaseh. tapi aina rasa ada kekurangan dia sikit. ahahha. tak pee. tak penting pun. hehehe

      Delete
  12. masuk blog Aina kenasediakan tise..tkut hidung berdarah n melting..hehe..nice job aina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA. blog aina dah cukup putih cam tisu untuk akak amik buat tisu. haha. makaseh. ^^

      Delete
  13. Perkataan apakah yang halus sangat tu!? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA, RAHSIA. Kalau berjaya baca, akak kasi kiss sket, hahaha :P

      Delete
  14. Fun hebat2..percubaan yang baik dikna..gd job..kalau Kak wana ntah apa2 yang jadi..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, x de hebatt kak. T_T akak lagi power dari aina. akak terror masak. hahaha. aina ni. ccehh. fail jee kejenyee. sobbb.

      Delete