Artwork : Poster/Graphic Challange : Task [1]

15:01:00

Assalamualaikum.

Hehehe, setelah beberapa jam aku melepak depan Photoshop.. Alhamdulillah. Akhirnyaa dah siap juga akhirnyaa!

Hoyeahh.

It should be Seungri Big Bang, tapi muka diaa nampak cam tua walaupun umur dia lagi muda dari Donghae. So aku amik keputusan, campak buang nama seungri dan masukkan Jongkook BTS. Hahaha.

Hasilnya?



Hari ini aku punya task ialah ;


Introduce yourself or your interests using bias' 4 photo. Make it as a romcom poster/graphic

Perkenalkan diri aku atau minat aku mengunakan gambar bias yang ke 4, dan jadikannya dalam bentuk romantic comedy grafik.

SHY-SHY CAT. -- MALU-MALU KUCING. Hahaha. aku dapat idea ni, masa kawan aku cakap dekat aku pasal apa tah. merepek bukan-bukan dekat wassap. Biasalah. Hahaha.

Task ini agak simple. Makin lama makin susah. Huaaah. Tak apa.. itu baru namanyaa challenge kan? Dah lama tak buat benda cam ni.

Gomawooo oppa. Kerana menghiasii poster den yang lawa. Ni. HAHA. //penampo ko nak tak aina? Haha

Hahaha, pertama kali aku rasa poster komedi aku sangat comel. Haaha. Aku sukaa! ><

Till then, Sekian. Syukran Jazilan. ;)


You Might Also Like

41 Love Letter(s)

  1. Alalala..cantikkkkkkkk..sukaaaaa. ;-)

    ReplyDelete
  2. Selamat berhujung minggu....Salam ukhuwah dari BUNDA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. salam kenal dari aina. ^^

      Delete
  3. alahai kreatifnye.. lama dengar nama aina akmal. hari ni baru jumpa cari blog awak adik. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaahii, makasehh yee kak. alhamdulillah. hehehe. eh? lama dengar? ecewahh. lain macam je bunyinyee~ ahaha

      Delete
    2. Kan dah kata, kak Nana femes~ n_n

      Delete
    3. Hahaha, ngadaaa yee awakk yaya. T^T

      Delete
  4. Terbaek~ (y) ^_^

    p/s: Romentic comedy kat mana? O_o Huhu, sorry. Budak tak reti apa-apa fasal graphic, semua tak tahuuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, thank yaya.

      //romantic comedy tu nama konsepje. edit bagi nampak macam ceria dan comel. tu maksud romantic comedy dalam istilahh geng kpopper. ahahahha. :3

      Delete
    2. Oh~ Ingatkan macam cerita genre romantic comedy. Eh, dah ada Top Commenters Novemberlah! Misi disahkan: Rampas takhta pertama Heartbeat!~ ^w^

      Delete
    3. samalah tuu sayangg oii. hahaha. cuma yang ni dia tak ada cerita. lols. XD

      Delete
  5. woww ! cantik n comel sangat ! haha. jie pun sukaa tengok.. wink2.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hAHAHAHA, Makaseh. biasaa jee. T^T

      Delete
    2. sesame.. luar biasa tu bkn biasa sbb nice ! :) hihihi.. merendah diri sungguh cik aina kitaa nie. hihik

      Delete
  6. Oh, Joongkok ni 16 ke? Baru tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, jongkook sebenar tak tauu umurnyaa berapa. tapi kalau 'jungkook' blog ni, memang umur enambelas. HAHA.

      Delete
    2. Oppppsss, sorry, typo. Nama dekat-dekat je.

      Delete
    3. Hahahaha. ehh typoo kahh? HAHAHA. Tak tahuu. okay aina dah start keliru. T^T

      Delete
  7. masa sekolah ada belajar photoshop tapi sampai sekarang tak tahu guna sangat. hehe.

    akak kenal kim jong kook je. haha lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, kita belajar sendiri jee ni. sebab minatt.

      hahaha joong kook ni pun kita baruu kenal. lols. -_-

      Delete
    2. Sama! Sep sikit! Kenal Kim Jong Kook je. Joong Kook? Tada tau. Hehe~ =P

      p/s: Kenapa kak Nana sekejap taip Jongkook, sekejap Jungkook dan sekejap Joong Kook? Blur, macam mana eja sebenarnya? >_<

      Delete
    3. JAPPPP. Adaaa bezaa ke? HAHAHA. T___T

      Delete
  8. wow..cantiknya..hebat aina hebat..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, makaseh. ^^ mana adaaa, alhamdulillah. :)

      Delete
  9. Replies
    1. your welcome.^^

      apa beza grafik dengan poster?

      Delete
  10. Salam, Aina.
    Betul ke aina boleh design untuk akak?
    Means susun balik semua widget yang terabur tu ke?
    Please lah buatkan..akak bayar pun xpe.
    Bagilah quotation - pm kat FB akak ye.
    Akak nak yang simple je pun.
    Ni dah serabut sangat. Sediiiiih..

    ReplyDelete
  11. Lee min.hoooohohooo pls dikna
    Heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahahaha, lee min hoo akan datang. ahaha. dia kena ikut urutun. Lols. XD

      Delete
  12. wah, menarik2.. nampaknya awak lagi power dari akak. ahahahaaah.. jeles -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, mana ada. biasa je. akak terror buat text effect. haha. aina jeless yang itu. XD hehe,.

      Delete
  13. Replies
    1. Hahaha, reti lah sikit-sikit. tapi untuk ni.. pakai cs3 je. hahaha. senang sikit. sebab flash tu nampak cam complicated. T^T

      Delete
  14. okkk! mamat atas nih comel gilos.. cair sekejap! hahaha

    ReplyDelete
  15. Siyes comel sangat!! macam biasa la melting tgk semua gambar artwork aina..haha

    ReplyDelete