Tutorial : Background Follower Gadget

11:05:00

Assalamualaikum gaiss.


Soo beberapa hari lepas ada yang requesst. soo. nahhahaha aku nak baru nak ajar. mood aku kelaut 2-3 hari ini.


1. Template > Edit HTML

2. CTRL + F code ni

]]></b:skin>

3. Copy code ni dan pastekan di atas code yang di cari tadi.

#Followers1 .widget-content{
height:auto;
width:auto;
background:#FFE4E4;
padding: 5px;
border-radius: 8px;

4. Donee? Preview. If tak de error boleh Save.

Okayy tu je, Adios.

Ubah  yang di boldkan sahaja.

Sekian.




You Might Also Like

14 Love Letter(s)

  1. Oh kena tambah sendiri? Ingatkan ubah kod yang memang dah ada~

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye sayang. blogger terllau malas untukk buat kan. hahaha. nasib lah. XD

      Delete
  2. ohh cmtu.. orait set, dapat ilham bru nak buat benda lain..hehehe

    ReplyDelete
  3. wah. da lama carik tuto ni. jadik2! tq cikgu comel!

    ReplyDelete
  4. ni untuk edit apa ? yang kesayangan tu ke ? tak faham bahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp. ^^ hehehe. untuk bg dia je. bagi ada warna sikit.

      Delete
  5. Patutla kena tambah sendiri rupanya..Thank Sharing Aina :)

    ReplyDelete
  6. ni untuk tambah color background follower ka? tak nampak color pun?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. ada lah warna dia. light grey. ^^

      Delete
  7. nanti nak buat.. Boleh refer sini.. hihi
    tp nanti lah.. tgh takde mood nak edit blog

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum. Nk tnye mcm mne nk hidekan bilangan follower n jdikannya kpda 2 bris je. Rsa mcm jimat saiz sidebar je. hee .. klau free tlong buatkn tuto ye :D

    ReplyDelete

Like us on Facebook