Tutorial : Insert Jump Break

20:14:00

Assalamualaikum.

Apa tu Jump Break?

Okay kalau kata entri korang panjang sangat. Korang masukkan jump break ni untuk bagi tunjuk sikit je. Tak semua.


1. Tulis lah apa yang korang nak denkat post.

2. Tengok gambar yang aku petakkan dan arrowkan tu ye.




Okayy yang di arrowkan tu aku tak tahu lah nak panggil apa. Korang letak je kat mana korang nak. Lepas tu korang klik benda alah yang di petakkan.


3. Dan terhasillah macam ni. 



Okayy, sekian. Byee. 

Tetiba mood nak layan Pitbull pulak. --''


You Might Also Like

27 Love Letter(s)

  1. Replies
    1. Hahaha. Iye cengginii je. Soo simple. Hehe

      Delete
  2. Oh..rupanya boleh buat macam tu plak ya dik..nice tuto.: )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup boleh. Supaya post x panjang berjela kann. ^^

      Delete
  3. bagus tutorial ni, saya selalu guna juga utk entri yang panjang2.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus kak. Mudah pembaca nk baca. ^^

      Delete
  4. macam ni bagus.. nampak kemas!

    ReplyDelete
  5. Heehhehe masih tak berani nak edit2 blog akk yg sedia comell tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh dia bukan coding yang susah pun kak. ^^

      Delete
    2. Tak kisah la susah atau pon tak..
      asalkan dia coding
      hahahhaha tgu la nnt lepas2 bby kuar baru mood nk blaja tu dtg kot... skg bby xska tgk coding2 ni kott

      Delete
  6. OK. Ini akak tak pening hehe...

    ReplyDelete
  7. Baru tahu kegunaannya..ada jugak tekan-tekan ni tapi tak tahu untuk apa..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Ye ke. Lepas ni boleh lah akak cuba yer. ^^

      Delete
  8. akak dah pernah belajar benda ni dulu.. senag sikit. xde lah serabut kan ^^,

    ReplyDelete
  9. Jump break? Apa jadi? Haha. Nampak sgt x pernah buat entry panjang2 :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. try dulu baru thu. haha. /;p

      Delete
  10. Owh..baru tahu.,..thank Aina :)

    ReplyDelete
  11. hihihi thank you Aina.. akak dah berjaya buaaaat yahooo. tapi nak tnggu entry pepanjang sikit baru buat secara rasmi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, gembiranyaa akak. haha. :3

      Delete
  12. Pening jns gini. Akk gne auto reAdmore je..huhu

    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  13. Yang ni nanti kalau dekat desbot, die kelua yg siket tu jelah eh?
    Kelua yg sebelum kite tekan tu?

    HAHA paham ke soalan akk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong jawap, jawapannya ialah "YES". article awak akan jadi short di halaman depan. :) tpi sekarang orang dah x guna jumpbreak, orang guna auto readmore(javascript). :)

      Delete