About Me

Assalamualaikum,

Bonjour!


Assalamualaikum  semua.  Terima kasih sebab sudi jenguk ke sini.  Hai awak-awak semua,  so nama penuh aku Nur Aina Hanis. Aku di lahirkan di Kedah atas muka bumi Allah, Alhamdulillah. Aku ni nak kata anak Kedah sejati,  tak juga lah.  Sebab tak ada keturunan pun yang ada dekat Kadah ni.  Sebab mama dan ayah saya bukanlah Kedahan.  


Nak tahu tarikh lahir?  9 April 1998. Dah lama rupanya aku bernafas di muka bumi ini rupanya.  

Kenapa nama Aina Akmal ?

Okay,  kalau korang tengok nama aku..  Dah panjang kan? Nama ayah aku lagi panjang.. So untuk memendekkan nama dan nampak untuk bina identiti diri ni aku guna edit sikit nama ayah aku tu.  Well,  ayah aku tak kisah.  Dan adik-adik aku semua guna.  Akmal's daughter.  ≧∇≦


Sejak bila blog ni tertubuh? 


Pada seingat aku mula aktif blogging pada tahun 2011 dalam bulan 5, mula link aku dulu tak silap lifeisstageofdream.bs.com. Why? masa tu aku dalam mood budak baik macam mana entahlah. penuh dengan cita-cita.

kemudian blog tersebut ditukar dengan nama eynaeryna.bs.com.Why eyna? Most of my friend panggil aku ENA instead of Aina. bunyi panggilan tu. so one day ada budak mana entah tulis nama aku tu singkat macam tu. aku pun.. woahh. aku panjangkan dan gedikkan nama tu.. eynaeryna. eeei. gediknyaa. Astaghfiullah. huhu.

kemudian blog tersebut di delete pada tahun beberapa tahun selepas itu. sebab aku rasa macam blog tu banyak dosa. pfft. jadi blog ini adalah blog kedua aku, blog ini lebih kepada penulisan novel dan seangkatannya. dengan nama fanfiction98.bs.com. kemudia aku tukar kepada nama hari ini. nama aku. hehehe. mula di slow downkan pada tahun 2013 sbb PMR. //last bacth hehe.  


Aina ni umur berapa? 

Basiclly, umur aku yes,  18. Tapi aku bakal menduduki SPM dis year//2016. Doakan. Dan aku tak amik PT3, aku PMR.  Don't  bother with it.  Ahaha.


Pendidikan ?

Pasti Al-Basyir
Sekolah Kebangsaan Tengku Abdul Rahman Putra (2004-2010)
Maktab Mahmud Padang Terap (2011-2013)
Maktab Mahmud Alor Setar (2014)
Maktab Rendah Sains MARA Merbok
Maktab Rendah Sains MARA Pendang
Sekolah Menengah Dato Syed Ahmad 

Asal banyak sangat sekolah?  

Hobi.  >_< Haha.  


Nak kenal aku lebih lanjut,  acewahh.  Do follow me on Instagram, Like my FB page,  follow my G+ and follow this blog.  Ask. Fm pu boleh. 


Kalau nak tanya soalan apa-apa... Jemputlah tanya ye.  Jangan malu-malu.  Hehe.

Thanks korang sebab gigih baca hingga ke akhirnya.  Yaayy. Salam perkenalan dari saya!


Like us on Facebook