Tutorial : Buang Disable Highlight untuk Simple Template

Assalamualaikum, Hahaha.

Aku kalau bab mengajar orang memang fail! T___T

Tak ape lah, aku gagahkan diri jua.. hahaha. sekurang-kurangnya berupdate juga tutor aku kan?

Request oleh sys Areena


1. Dashboard > Layout >

2. So step kedua ni korang kena rajin sikit ye~

Cuba buka satu-satu  benda yang macam ni, sebab selalunya bila kita letak coding kita tak letak tajukk kan? Jadi kena check satu - satu


3. Korang cari la balik ayat- ayat yang seangkatan 'disable' or else. Atau code yang korang pernah guna dulu.

4. lepas tu klik 'remove' 

5. Done


Tak faham? Sila tanya~ ^^

Tolong Klik >> Super Junior 

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

7 comments:

  1. thanks dear :* :* susah2 je buatkan :)

    ReplyDelete
  2. Auchhhh. thanks dearrr :* susah2 je buat tuto :)

    ReplyDelete
  3. Wah, ckgu Aina kmbali...lama x buat tutor kan..hehe

    ReplyDelete
  4. bagus tuto ni..terbaekkk la dear!!! ^_^

    ReplyDelete
  5. klik super junior je paham. haha
    dah klik dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah. sejak bila faham super junior ni? XD

      Delete