Tutorial : Buang Word Verification

Assalamualaikum dan salam hampir Maghrib. Yeehett. Hehehe.

Hari aku tak blogwalking, update blog lambat. Haha. Semuanya sebab tak ada mood. Pheew. Update pun pakai phone je  ni. Gigih update tutor even guna phonee je. Hahaha.

Well, tutor yang senang kacang goreng sedap. Okay. stop sembang kencang aina. Nobody want to hear your mumbling.

Jomm check it out!

1. Dashboard > Setting > Post & Comment

2. Word Verification > No

Macam gambar di atas ni. Klik untuk kejelasan yang maksima.

Okay. kepada new blogger or yang tak tahu tuu. boleh lah try check. Maybe ada yang tak tahu lagi kan?

Selalunya kalau aku singgah komen blog orang yang ada word verification ni aku akan cakap blog awak ni ada word verification, susah nak komen.

Mostly blogger tak tahu yang blog dorang ada word verification. Terutamanya newbie kan?

Jadi akak2 adik2 abang2. Ewahh.

Boleh lah try check sebab benda ni sangatlah menyusahkan. Serious. T.T

Sekian. Chios.

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

9 comments:

  1. susah kalau ada benda alah ni..huhu

    ReplyDelete
  2. agak sukar tuk tinggalkan komen kalau ada word verification tu kan..

    Aina..akak nak tanya canma nak buat scroll tab seperti contoh di THROWBACK tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. betul tu. tapi kadang2 aina komen juga sebab nak habaq kata blog ada word verification. ngee.

      ohh. nanti aina buaatkan tutor ye. ^^

      Delete
  3. Saya pn dh buang, nasihat dari aina jugak dulunya.

    ReplyDelete
  4. Kekadang ilang mood nk comment :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn? plus dengaan kalau internet sloww. hahaha. maaflah nak masukkan benda alah tuu. :3

      Delete
  5. hidup perlukan cabaran. tu sebab kena ada word verification. haha

    ReplyDelete