Tutorial : BUAT COMMENT APPROVAL.

Assalamualaikum.

Hari ini aku nak ajar buat comment approval. Hahha, Acano tu?

Kalau orang komen kiranya korang boleh tahu lah dia komen apa. Kalau dia mencarut-carut korang tak perlu publish, atau dia ada cakap bukan-bukan.

Bila korang buat comment approval korang boleh tahu dekat mana orang comment dan korang boleh reply comment dorang. ^^
Contohh~~ heheh.

So let's learn! ^^

1. Dashboard > Settings > Post and Comments.

2. Cari Comment Moderation dan tick di box 'Always.'  macam ni.


3. Save Settings.

Dah siap! Yayy! Tepuk tangan untuk diri sendiri. ^^

Simple Template dan Blogskin sama je. :)

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

4 comments:

  1. Salam kak Aina, boleh tak bagi link untuk download photoshop?♥

    ReplyDelete
  2. betul tu. kalo kite jenis publish terus je. kang kalo ade carut memang cari nahas. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan? plus kita boleh elak spam berleluasa di blog kita. hahah.

      Delete