Tutorial Cbox Background with border

Assalamualaikum

Aku nak ajar korang buat cbox background + border.


Tapi sebelum tu korang kena transparentkan korang punya cbox dulu.^^

Macam mana? sign in cbox korang dan ubah setting warna ye~


<div style=" border:2px dashed #FAC6C6;
background: url(URL GAMBAR);
border-radius:100px;padding:1px;width:230px;">
<div style="width:230px;">
<center>
CBOX CODE</div>
</div>
Yang di hijaukan tu, ketebalan border. ikut suka korang lah nak tebal mana.
Nak ubah warna border? tukar code #FAC6C6
Orange : radius bulat. maksudnya, kalau korang nak jadikan dia square, korang kurang kan radius dia. 

Untuk senang edit, korang boleh pastekan dekat sini http://htmledit.squarefree.com/.


Dah siap? Save je kan! :)


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

7 comments:

  1. Eh..Eh..ada nama kita la kat chatbox tu x_x

    ReplyDelete
  2. nice! akak nak buat jugok la mcm ni..hahah

    ReplyDelete
  3. Cantik la screen shoot tu. haha

    ReplyDelete
  4. ainaaaa ubah code tu pls. aku tak reti nak ubah height dia T.T nanti inform eh kalau udah :D tq~

    ReplyDelete
  5. thanks a lot for this tuto, kak :)

    ReplyDelete