Tutorial Cbox Background with border

Assalamualaikum

Aku nak ajar korang buat cbox background + border.


Tapi sebelum tu korang kena transparentkan korang punya cbox dulu.^^

Macam mana? sign in cbox korang dan ubah setting warna ye~


<div style=" border:2px dashed #FAC6C6;
background: url(URL GAMBAR);
border-radius:100px;padding:1px;width:230px;">
<div style="width:230px;">
<center>
CBOX CODE</div>
</div>
Yang di hijaukan tu, ketebalan border. ikut suka korang lah nak tebal mana.
Nak ubah warna border? tukar code #FAC6C6
Orange : radius bulat. maksudnya, kalau korang nak jadikan dia square, korang kurang kan radius dia. 

Untuk senang edit, korang boleh pastekan dekat sini http://htmledit.squarefree.com/.


Dah siap? Save je kan! :)


7 comments:

Hampa komen, hampa comel :)