Tutorial Double Line Belakang Sidebar Title

Assalamualaikum.


Sebenarnya dia cuma background titlle tu je, cuma tambah dengan gambar line sendiri. Faham tak? 

1. Dashboard > Template > Edit HTML

2. Cari kod ni

h2 {

3. Pastekan code ni di bawah kod yang di cari tadi.

background:url(URL GAMBAR ANDA);
background-repeat: repeat;
background-position:left center;

4. Preview. Jadi? Save kan,

Nak background double line? Boleh ambil sini [ TEKAN ] [ TEKAN ]

Sekian, do comment. 


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

14 comments:

  1. tuto yang bermanfaat buat semua..teruskan dear..

    ReplyDelete
  2. baru nak suh aina bt tuto ni..hahah

    alaa freebies tuu xde yg kne ngn theme blog akak ;p

    ReplyDelete
  3. Sepuluh kali buat ni pn belum tentu akak ni pandai...blind iT

    ReplyDelete
  4. @mama 3farhanah alorhh,, kak.. tapi just give a try. mana tauuu jadi pulakk. ecewahh~ ^^

    ReplyDelete
  5. laa mcm tu ke . aina ! thanks untuk tuto ni ! :)

    ReplyDelete
  6. tutorial dan entri penuh dgn ilmu ni yg akak suka :-) boleh try nanti

    ReplyDelete
  7. @Jari Manis makaseh, jemput lah try time free2. hehe. ^^

    ReplyDelete