Tutorial : Guna CTRL + F (Baru)

Assalamualaikum.

So apa function guna CTRL + F ni? Ini untuk korang memudahkan diri mencari kod tertentu kalau korang nak edit blog guna Edit HTML.

1.


2. Tekan CTRL + F. So dia akan jadi macam ni..


Kalau korang tak tekan dekat dalam kotak macam aku cakap. Dia akan keluar macam ni..
Tak pun.. kalau korang tekan F3 confirm dia akan keluar macam even korang tekan dalam kotak. Tak caye? Try ahh~ Hehehe.


So, test la.
try code ni..
/* Headings

Jadi tak? Kalau jadi.. dia highlight warna kuning. Oh ni aku pakai browser Google Chrome. Kalau yang lain tak tahu la. ^^. Tapi kalau kod tu tak di highlight.. maknyee tak de la tuh. 

Ok. Bai.

Probs? Ask me. ^^

Dat's All from me thank you. Adios~ ^^

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

6 comments:

  1. fuiyoo..merahnya mak ngah header baru tu..tapi memang cantekkkk!!!

    ReplyDelete
  2. cara nk guna Ctrl + F ni akak tahu hiksss

    ReplyDelete
  3. Bravo Aina comey :) Boleh buat kelas tuto ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. Oh.. Okay2. Thanks sangat2.. :)

    ReplyDelete
  5. =) salam kenal.. thanks for the tips!

    ReplyDelete