Tutorial : Line bawah Post Tittle.

Assalamualaikum


Nak buat jadi macam ni.



1. Dashboard > Template > Edit HTML

2. Cari kod ni ye.

h3.post-title, .comments h4 {
3. Pastekan kod ni di bawah kod yang anda cari tadi ye~ ^^

border-bottom: 3px solid #BDBDBD ;
Bold Merah : Ubah Warna ikut kesukaan korang di sini [TEKAN]
Bold Biru : Ketebalan yang korang nak. 

4. Dah siap? Preview. Save kalau jadi.

Komen ye kalau jadi, kalau tak jadi. Thank you.

Adios. 

Sekian.


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

6 comments:

  1. line bwah post title? acane erk tu? haha

    ReplyDelete
  2. jadi jugak tapi kite nak buat line tu mcm dekat sidebar aina tu. hehe. nak letak kt sidebar la kiranya :)

    ReplyDelete
  3. @nur as hahha, lupa nak screen capture, tu ada kat atas dah . aina baru update~ ^^''

    ReplyDelete
  4. @budak
    ohh faham. haha. nanti aina update ye~ ^^

    ReplyDelete
  5. Kenapa Aina punya ade atas bawah tapi tutorial utk bawah je? Nak macam Aina. Hehe

    ReplyDelete
  6. Dah jadi dah jadi, ho yeahh ho yeahhh
    jom lah pantau sini kerja ank murid aina ni, ahaa

    ReplyDelete