Tutorial : Ubah Warna Scroll Box

Assalamualaikum.

Cewahh, ini tutorial di request sama itu Sys Budak.

Tiada kaitan. 
1. Dashboard > Template > Edit HTML

2. Cari kod ini 

 ]]></b:skin>

3. Dah jumpa? Copy code ni pulak ye~ ^^ Dan paste kan di atas kod tadi ye.

::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #E6E6E6; }
::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #F6CECE;
-moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; border: 1px solid #ffffff; } 
Kod yang warna merah untuk bulatan merah
Kod biru untuk bulatan biru. Ada paham? 

*Code yang aku tanda tu korang boleh ubah warna dia mengikut kesukaan korang ye.



Nak ubah kat mana? Boleh cari dekat sini. [TEKAN]

5. Preview! Yang ini kalau korang preview tapi tak naik itu maknaya tak jadi lah ye. Boleh save kalau dah jadi ye~ ^^


Okayy tu je . Sekian. Terima kasih. Hahaha. ^^

Any prob? Just ask me, Inshaa Allah aku akan try tolong ye~

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

2 comments: