Monday, 27 October 2014

Edit Blog : Blushing Dust Template For Kak Nadya

Assalamualaikum 


Semalam selepas aku tukar template aku, aku menggedik offer diri nak mengedit blog Madu aku yang kedua. //Jangan tanya sejak bila aku dengan Kak Nadya di madukan. HAHA.

So ini adalah wajah blog maduku sebelum di edit.






Dan ini adalah selepas. 



So selama 6 jam juga lah aku mengedit. Part lambat sikit, 2 kes. Ada coding header yang aku cari tak jumpa. Hahaha sebab coding dia lain sikit. Huuuu. Yangg kedua, sebab aku tak ada idea nak design header. 1 jam lebih asyik delete-delete-delete je semua header. Satu pun tak ada kena dekat jiwa. Huaahh.

Dan benda yang agak rumit sikit tu. Menatang diamond dekat footer tu. Nak kena susun seketul-seketul. Tapi tak apa, yang penting aku puas hati. Hahaha. Kak Nadya pun puas hati. (harapnya)

Kenapa nama template ni Blushing Dust?

Blushing stand for Pink and Dust stand for Grey. Dari nama PINK GREY, lebih sedap bunyi Blushing Dust yang dengar sangat comelkan? Mohon iyakan. HAHA.


Soo sekian. ^^