Flash Segmen #2 : Edit Blog by Aina Akmal

Notis 24 Jam 
a.k.a
Sticky Post

Assalamualaikum 

Bismillahhirrahmanirrahim.
Secara rasminya aku lancarkan segmen aku untuk kali yang kedua.
Kali ini ada syarat tambahan sikit. Hehehe.



Hanya 2 BUAH BLOG TERPILIH sahaja.

Segmen ini hanya berlangsung selama 24 jam sahaja, kalau tak ada yang join tak adalah aku edit blog. Kalau 2 orang join 2 orang tu sahaja aku edit, kalau sorang, maka soranglah aku edit. 

Segmen ni simple.

  • Follow blog ini, (kalau dah, jangan unfollow lepas tu follow balik. hahaha. XD)
  • Buatkan satu entri dan tempekkan banner di atas
  • Back link ke entri ni.
  • Letak link anda di komen
  • Nyatakan sebab blog anda perlu di edit [Tak kisahlah berapa banyak, nak mengayat aku ke apa ke, HAHAHA. :P ]

Warning, blog comel tak akan di edit. Haha. 
Oh bila aku edit akan ada credit section macam ni..
ini contoh ye~ Aku akan letak logo design aku kononnya dekat situ, 


Good Luck!


Info tambahan ;

  • Blog yang akan di edit menggunakan Simple Tamplate. 
  • Segala jenis widget yang tak penting akan di buang.
  • Aku akan ubah blog menjadi simple dan kemas.
  • Jangan cerewet please.



Contoh blog yang telah di edit ;


VALID : [2:53 PM , 10.10.2014 - 2:53 PM, 11.10.2014]

 T A M A T

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

30 comments:

  1. hok aloh. blog akak kategori comel ka? hahaha

    ReplyDelete
  2. hye aina akmal . saya ada join contest ni. Sebelum ni tak pernah join contest first time. Saya join contest ni sebab saya teringin sangat nak ada blog yang comel macam aina ni tapi saya tidak pandai sangat edit mengedit ni. Saya tengok belog aina sangat comel dan simple. Bila pergi blog orang geram je tengok blog dorg yang colour pink n comel comel. heheh. Hope ada rezeki saya :)

    http://girllifenornajatulshima.blogspot.com/2014/10/join-contest.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, thank you. ^^ good luck ye akak. thanks sebab sudi join. :)

      Delete
  3. Salam, Hai Aina. I just join ur contest and hope that my blog can be edited by ur powerful skills. hihi.
    I really want to edit my blog to become a simple and cute and girly and pretty blog. please do it for me. hihi.
    here I attached my blog link. thanks.

    http://nomilicouz.blogspot.com/2014/10/segmen-edit-blog-by-aina-akmal.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. powerful skils? >< I'm not so power loh.. hehehe. noted, thanks sebab sudi join. ^^ good luck~! ^^

      Delete
    2. hehe, mesti ler. Powerful sbb blh bt tutor yg banyak. ok.. :)

      Delete
  4. Cepat-cepat pakat join. Tak sabar nak tengok sentuhan ajaib dak aina ni....mesti awesome

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Mana ada awesome. Biasaa je. XD

      Delete
  5. Kak Aina! Sila buka Ask.fm. :) (Maaf termenyibuk di tempat yang tidak sepatutnya lagii~ :3)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Okayy2. >< nanti apa2 adik shout dekat cbox jee eh. Hehee

      Delete
  6. blog sy kategori comel ke x? hoho..nk join~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh. Jemputt lahh join. Jangan ragu2. Hehehe.

      Delete
  7. Insha Allah akan bagi maklumat ya ..nak edit blog

    ReplyDelete
  8. Aina , tolong edit blog kita boleh ? hehe , segala macam sebab dan slot membodek sila baca entry kita xD

    http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/10/flash-segmen-2-edit-blog-by-aina-akmal.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, good luckk inshaa-allah. :) thanks sebab sudi join, hehe.

      Delete
  9. Ainaaaaa dah jadi retis laaa ^^ banyak fan dah ni mintak tolong edit blog. blog akak dah masuk ketegori comel bahahah.. so xyah edit dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. retiss? omgg~ ahahaha. T_T jauh lagii darjat kita ni nak jadi retis. XD hahaha, tahuu tak pee~ :3

      Delete
  10. yeeeaaayyy dah join...
    nasib ade yang mengajak...
    tq aina

    ReplyDelete
  11. tertinggal lak url
    Xcited sgt
    http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/10/flash-segmen-2-edit-blog-by-aina-akmal.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAMBOOIIII~ eksaitedd yee akak? hahaha. anyway thank you sebab sudi join. good luck ye~ ^^

      Delete
  12. woh..alaa..abesh dahh..huhu gud luck olls!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh belum lah akak~ 3 petang esok baru tamat. ><

      Delete
  13. akak yaya join support ! harap penyertaan blog akak diterima . ceh . hehehe

    http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/10/flash-segmen-2-edit-blog-by-aina-akmal.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. makaseh sebab sudi joinn~ ehehhe. good luck yee! ^^

      Delete
  14. good luck kepada yg join kerana selepat di edit hasil kreati dari Aina ni..mmg korang x kan komplain..blog akan berwajah baru cantik sgt!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA. -_- akak ni adaa je. mana ada lawoo mana pun. bagi nampak kemas je. eheheh. makaseh. ^^

      Delete