Haters? Femes?

Assalamualaikum.


Petang-petang ni aku godek Tumblr aku. Saja nak cari mana-mana poster yang ada boleh buat artwork throwback. Huahaha.

Tetiba jumpa gambar ini.



Nampak tak? Gambar blur sikit sorry eh.

Ni ayat nak kasi jelas sikit,

HATEYOUUU : tahulah dah famous, tapayah lah nak haram haram segala.

Besaq gedabakk dia tulis dia tak suka aku. T_T Haha


Tak sangka benda ni dah 2 tahun berlalu. Ini masa blog aku nak up dulu. Blog pertama aku yang penuh dengan segala kisah pahit manis. Soobb. Bukan aku nak sombong ke apa,

bila aku dah makin matang sikit dalam blogging aku pun tulis caption ayat dekat cbox tu,

HARAM I FOLLOW YOU, YOU FOLLOW ME

Konon matang laah, dulu seronok kejar follower, lepas dah sedar follower yang sekadar follow sahaja ni tak best dan follower yang betul-betul itu lebih best, maka aku guna ayat tu, aku tak nak orang follow aku kerana niat dia nak aku follow dia balik.

Tetiba aku teringat kata seorang blogger, kalau tak silap Omma Wanaseoby ke Unnie Nana, tak ingatlah.  kenal tak? :3

Dia cakap tanda kita femes ada HATERs~ HAHAH. -_-

budak tu pun aku cakap aku pemess kan? So what? Aku memang pemes kan? Hahaha, bapak poyo gila hang Aina. Mengada macam retis. 

Tapi masa tu aku pun wat lek je lah. Sepuluh benci seratus orang sayang. Alah aku ada akak-akak blogger yang sporting, takat sekor macam tu aku tak heran. 

Aku teringat quote aku up dekat fesbuk dulu,

Rasullulah yang sempurna akhlak pun ada orang benci,
Kita yang perangai macam !@#$%^&*() lagilah kan?


So ada siapa-siapa lagi yang Hate Me? Mohon jujur. :) 

Sekian. 

Saja nak buat throwback~ Lalala
Ini bukan entri batak yee~ .___. Kbai. o/


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

20 comments:

  1. No wonder..but..semua org boleh berblog. Blog masing2x tanggung jawab masing2x..dan bebas menulis apa yang terlintas. Tidak perlu rasa terkongkong dgn sesiapa. Ada ada pd follower beribu? Dri 2006 sy berblog. Follower tak meningkat. And i dont care..tiada kroni dan jangan busuk hati pd org. Follower dah beribu atau berjuta, tidak perlu nak sombong dan buat perbandingan dan ada istilah follower baru dan lama. Bebas menulis tanpa rasa terkongkong..

    ReplyDelete
  2. Pernah baca satu quote; Haters hate not because he hate you, but because you're the one they want to be. Lebih kurang macam tu lah, huhu~ Bersepai English! Betullah, makin kita (ceh kita) femes, makin banyak haters. Biasalah tu untuk orang femes macam kak Aina. ;)

    ReplyDelete
  3. biasa la tu dikna..agaknya memang lumrah hidup..ada orang benci dan suka kita..tapi jangan sesekali tunjuk lemah pada haters..dorang akan lebih bahagia kalau kita rasa 'jatuh'/down..

    ReplyDelete
  4. hateyouuuu hahaha lek je aina oi. mmg akan ada orang cenggitu

    ReplyDelete
  5. ahhah..jiwa kental ni. gue kalo kena nangis belakang pc kejap. kejap je la..pastu...ermmm...lantak ko lah senah

    ReplyDelete
  6. sabaq ja na, kita sini pon penah kena jugak.

    ReplyDelete
  7. don worry...sis not hate u :-)

    ReplyDelete
  8. btol 2.. yang follower yg follow je supaya kita follow dia balik.. x best.. sbb x ikhlas.

    ReplyDelete
  9. bencik Aina! eh? Haha gurau gurau manje yee :p
    Biase lah. Kite mane boleh puaskan hati semua org.
    Bagi die je benda tu mcm tu, tengok org lain, still support Aina kan.
    Akak salah sorg! Hihihi
    Selamat maju jaya :D

    ReplyDelete
  10. Akak tak hate...akak tak hate...akak tak hate...

    ReplyDelete
  11. tak lengkap lah hidup tanpa kejahatan dan kebaikan hhehe ops.... memain jak... :)

    ReplyDelete
  12. i awayz love you dikna oiiii....
    heheheh btl tu, tnda kite fames bile ade haters...
    ooo my dikna dah fames dr 2 thun lepas la ni ea?
    ooo i kwn ng retis la ni
    hahhaha

    ReplyDelete
  13. hahaha betullah tuh. haters atau pendengki ni wujud sebab kita lebih dari diorang. let them be.. biar saja hati diorang dok busuk hihi.. kita jaga hati kita k..

    ReplyDelete
  14. Throwback jauh sangat. Hehe. Tak sangka plak ada yang sampai tulis cenggitu. Ish tak baik betul.

    ReplyDelete
  15. hahahahha...betul aina...kalau sorang xsuka kita, bukan seluruh dunia pon benci kita...rileks je... :D

    ReplyDelete
  16. hahaha, bekpi kat diaa.. watlek watpeace..

    ReplyDelete
  17. Relak dikna... poyonyer budak tu. Dia jeles sebenarnya. Tak luak pun kalau tak kawan dengan dia kannn

    ReplyDelete