Tutorial : Border Background


Assalamualaikum.

Hollaa~ I'm back with tutorial. Dah lama aku tak bekerja. Hahaha. Okay, stop membebel.

Request by Sys Nadya.



Info : Background  ni akan lawa kalau korang punya blog tak ada coding transparent header. Arasso?

1. Cari kod ni

.content-outer { 


2. Copy code ni

background:url(http://3.bp.blogspot.com/-KzxxUj7LD5A/VEoajUnHM7I/AAAAAAAAFTw/kjIpS-bViCk/s1600/beach-burnett-headsfsfsfsfsfsfs.png);
padding:10px;

3. Preview. Jadi? Save kan. ^^

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

8 comments:

  1. yeh yeh.
    nanti editing theme lain baru nak guna border BG ni. sy suka! sy suka! haha

    ReplyDelete
  2. Aina, Nadyya & Nur As patut buat joint venture...

    ReplyDelete
  3. Tak dapat dibayangkan~ '_' Oh, macam border biasa cuma kali ni dia guna gambar ye? ^_^

    ReplyDelete
  4. apabila Aina kembali beraksi~ ho yeahh~ Akak support madus bongsu, hihi

    ReplyDelete
  5. Saya pun suka tengok blog-blog yang comel ni...semangat nak membaca

    ReplyDelete
  6. Cikgu Tutor yang hebat..Cik Mimie tak pandai betul bab-bab coding ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Feeeewww....
    Mmg tak usik dah blog akk ni

    ReplyDelete