Tutorial : Buang NavBar


Assalamualaikum, sorry semakkan dashboard korang. Harhar.

Even ramai dah tau.. aku nak buat juga. By the way apa natang NavBar tu?

tak nampak? sila klik gambar untuk tumbesaran yang sehat.


1. Dashboard > Edit HTML > 

Okay korang nampak kan bila buka buka tu terus dia keluar macam ni kan?

nampak tak benda yang aku highlightkan tu? Kalau tak nampak.. sila rujuk gambar bawah pula.




Nampak lebih jelas? Okay, klik butang arrow hitam dekat tepi tu dan dia akan berkembang menjadi seperti ini. 


Korang abaikan yang lain tu dan korang tengok dekat sini je.



Dan copy code bawah ni

#navbar-iframe {
display: none !important;
}
Pastekan bawah 
contoh ;


-------------------------------------------------*/
#navbar-iframe {
display: none !important;
}

Contoh yang lebih jelas.


Done? Preview. Dah tak de problem, boleh save. 

Sekian. 


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

3 comments: