Tutorial : Delete Blog

Assalamualaikum.



1. Dashboard > Setting > Others
2. Korang cari Blog Tools dan Klik Delete Blog

macam ni ye

3. So dah confirm nak delete.. boleh tekan Delete This Blog, 

Tapi sebelum tu kalau korang sayangkan template korang tu bolehlah klik Download blog, dia akan download segala jenis coding korang ye~ Dah siap?

contoh template aku yng sedang di download
Dah siap!



Bila korang ke Dashboard korang akan nampak dekat bawah Your blog tu deleted Blogs kan? Makan masa 3 BULAN untuk delete blog korang ye.


Delete blog? Hahaha, nak buat apa? Mesti lah sayangkan? Lols, maybe ada sesetangah makhluk Allah macam aku jenis suka buat banyak blog. 

Bila di campur tolak... aku pernah ada blog lebih kurang 15 biji kot Hahaha. Tak taulah apa aku buat banyak sangat blognye. Aku rasa lebih lah. not sure. :P
Sekian. Bye.



Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

14 comments:

  1. kenapaaa deete blog! hahaha kita pernah rasa nak delete blog banyak kali juga la rasa tapi sayang lebih sangat terus tak jadi :(

    ReplyDelete
  2. @Liyana Lunia. hahaha, itu blog experiment je. tempat nak godek2 coding. huahaha~

    ReplyDelete
  3. aku rasa normal lah designer or developer ad byk Blogger utk demo. hha..

    ReplyDelete
  4. makoiii banyaknya blog.. bole terima kalu ade 3 blog ke.. kalau dah 15 blog? hadoiii mcm nak menjual pulek..hahahah

    ReplyDelete
  5. pernah delete blog. rasa mcm blog tu tak berbaloi je nak buat. haha

    ReplyDelete
  6. kalau kita delete blog..ley recover balik tak ? huu delete by means, delete forever atau deactivate macam fn ye?

    ReplyDelete
  7. @Cik Nadyya hahaham delete lepas tu buatt lagi. ehehe.

    ReplyDelete
  8. @Scha Nazri hahaha, kalau blog bermakna tak delte pun. simpan je buat pekasam dekat situ. kalau blog test je di delete. hehe.

    ReplyDelete
  9. @Iola kita boleh recover blog kita dalam 3 bulan, lepas 3 bulan dia akan delete forever.

    ReplyDelete
  10. Haha melampo betul sampai 15 blog. Kalo kite dah serabut banyak sgt.

    ReplyDelete
  11. Banyaknya blog..akak ada 3 blog tapi jarang update...huhu

    ReplyDelete
  12. deeeelete jangan tak delete. blog
    lama tak ada manfaat so baik delete

    ReplyDelete