Tutorial : Letak Background dalam Blog.

Assalamualaikum.


Tutorial ni khas buat newbie di luar sana. Hai awakk, hehe. ecewah.

1. Dashboard > Template > Customise

2.  Klik 'Background'

Nampak arrow kecik kat tepi tu? Tekan ye.

3. Dia akan keluar macam ni.  Klik ' UPLOAD IMAGE '



4. Klik 'Choose File' dan carilah gambar yang korang berkenan ye?



5. Dah siap upload, jangan lupa klik Done.

6. Klik juga ' Apply to Blog '. 


Okay. done. Sekian. ^^




Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

8 comments:

  1. Mekaseh kak aina :) sy orang baru. Hehe

    ReplyDelete
  2. Background saya bebiasa je.
    Saya nak offer buatkan yang baru?
    Tema ~ kasih-sayang mama. Hehe..

    ReplyDelete
  3. @Nurashikin ZA a.k.a NAZECK buat background untuk akak? alamak. eheh, kita tak berapa pandai lah akak.. kalau edit blog bagi jadi tema macam tu boleh lah pandai skit. hehe.

    ReplyDelete
  4. Perkongsian yang baik..hehe :) terima kasih cikgu :)

    ReplyDelete
  5. ini akak tahuuu.. bhahaa sebab ni upload aje waaah nak tnjuk kat Aina kata akak tahu.. nampak tak yang simple macam ni bolehlaa akak buat kalau coding bagai iols angkat kaki blah dulu

    ReplyDelete