Tutorial : Post Footer [2]

Assalamualaikum


Before
After


1. Template p Edit HTML

2. Cari code ni. 

.post-footer {
3. Delete semua anak coding bawahnya seperti ini.

Padam coding yang aku tak highlightkan itu. 

4. Copy dan pastekan code ni bawah coding yang anda cari tadi.

 text-align:center;
padding:8px;
color: #333333;
background: #F8E0E6;
border: 3px solid #848484;
}

Benda yang aku bold tu boleh lah ubah sesuka hati anda~ 

5. Preview, save.

Sekian.


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

8 comments:

  1. eeerk manalah Aina belajr semua semua ni bhahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belajar online. Lepas tu godek2 sendiri. Try n error jee. (ಥ_ಥ)

      Delete
    2. Belajar online jee kak. Hehehe. Try n error. XD

      Delete
  2. k.el bab2 ni even its simple tp takut nak wat
    takut x jadi hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alorhh. Belum cuba belum tahuu.bhehehe.

      Delete
  3. rajin nye Aina..inilah di katakan pengurus masa yg bijak..x buang masa ke benda yg x berfaedah kan

    ReplyDelete