Tutorial : Remove Underline bawah Link Hover

Assalamualaikum 


Jaanggg~ okay since blog aku dah bertukar menjadi coffee shop, jadi gambar-gambar hensem pencuci mata tak ada. Yang ada pencuci mulut sahaja. Kbai.


1. Template > Edit HTML

2. CTRL + F kod ini.

a:hover {
3. So akan keluar anak beranak macam ni kan?
a:hover {
  text-decoration:underline;
  color: $(link.hover.color);

Nampak yang kena bold merah tu?

4. Tukar kepada perkataan  none 

Jadi cam ni.
a:hover {
  text-decoration:none;
  color: $(link.hover.color);


Okayy done~  Papai~

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

4 comments:

  1. woooh inilah ye inilah yang tetiba jadi privet kejap tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, iyaa dong~ :3 suprisee gituhh. XD

      Delete
  2. Pencuci mulut je ada? Pencuci telinga tiada ke? T^T <--Apakah yang dimerepekkannn~

    p/s: Kak Aina buanglah auto new tab ni.. Sebab setakat nak komen pun dia ke tab baru. T_T

    ReplyDelete