Tutorial : Scroll Box untuk Bloglist

Assalamualaikum.




1. Cari nama untuk bloglist korang, contoh macam aku ' My Blog List '. Gunakan CTRL + F ye~

2. Lepas tu kalau korang usha ada kod yang sebijik bik macam ni.

<div class='widget-content'>

3. Delete code tersebut dan gantikan dengan ini.

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>

4. Preview, jadi? Save. (Merah bold tu boleh ubah mengikut kesesuain blog korang. ^_^

Sekian. 


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

6 comments:

  1. yeahhh kaksha dah buat.... mihmihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, bagusss~ thumbs up untukk kak shaa~ mehehehe.

      Delete
  2. thx aina..tapi tetap x jadi coz yana pnye HTML utk bloglist tuh len.. huhu

    ReplyDelete
  3. senang Aina dah buatkan untuk akak kekeke

    ReplyDelete