Tutorial : Small Widget G+ Follow

Assalamualaikum.




Widget besar-besar ni tak melawakan blog, kan? Hehehe.

1. Sign in Google+

2. Pergi ke link ni

https://developers.google.com/+/web/follow/

3. Copy code dan pastekan dekat HTML ye~


Selamat mencuba~

Kalau nak macam aku punya, maaf le. Coding dia tu rosak sikit. T_T so tak reti nak mengajarnya. Haha.

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

5 comments:

  1. akak tak letak pun mende ni.. redha aje cem mane pun rupa blog ^^

    ReplyDelete
  2. letak kat edit html ka? nak letak kat bahagian mana?

    ReplyDelete
  3. takpa2,dah tau dah. html kat layout tu kan? ingatkan kat template.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, yup. kalau dekat template jenuh letak T^T

      Delete