Artwork : Poster/Graphic Challange : Task [3]

Assalamualaikum.

Haii uolss. Hahaha. Masa aku tengah nak taip entri ni tetiba blackout. Mujur masa tengah nak taip ni. Buatnya masa aku tengah buat editing.. Aku menangis meraung bergolek sampai ke rumah Rain. Lepas tu tinggal dia, happy ending.


Gilaaanya kauu Aina.. lepas berminggu-minggu baru hang update task yang ketiga. T_T

Nak wat macam mana... 

Masalah utama dan pertama dan selamanya adalah. IDEA. Hang ingat senang nak korek Idea yang berkubur di dalam otak ni. Jenuh aku google cari idea.. tapi satu pun macam tak menjadi. Jadi last kali lepas try and error.. maka lahirlahh poster ni..

Meh tengok task 3 untuk Challenge ini ialah.. 



3 : Make a romcom poster/graphic using bias' 1 photo with 4 different colors

3 : Make a romcom poster/graphic using bias' 1 photo with 4 different colors 
Romcom stand for romantic comedy. Buat poster guna bias nombor satu dengan 4 warna yang berlainan. HAHAHA. Nampak macam seketul. tapi sebenarnya 4 keping poster. tapi warna lain-lain. T_T

Sorrylah aku tak blogwalking. Mood malas aku setinggi gunung Everest.. dan aku letih buat benda ni. HAHA. 

Komen-komen-komen dan kritikan sangat di-alu-alukan. hehe. :D

Throwback Task [1] [2]

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

22 comments:

  1. Haha..comel poster dikna tu..suka kaler biru tu..

    ReplyDelete
  2. comelnya !! ecp warna biru tu.. aww ! hahaha. nice job ! ^_^

    ReplyDelete
  3. kalau saya tengah edit itu ini tetiba blackout pun saya meraungg.. hahaha. rajinnya buat artwork (:

    ReplyDelete
  4. Cute. Cute. Suka tengok. Yang ni siapa ya? Rasa macam budak BTS tapi tak sure pula.

    ReplyDelete
  5. Alohhh ni siape ni Aina? HAHA
    Rain mane rain?
    blackout takpe lagi. Akk ni tengah nak blogwalking, adik pergi tutup wifi.
    Sakeeeeeeett je hatiiii
    Bile tanye die cakap die tutup sat.
    Bukan nak bagi signal ke hape. Main tutup je..

    ReplyDelete
  6. fuhhh aina ! cantik gila . memang susah nak cari idea kan

    ReplyDelete
  7. Cantikk tuu. Akk xde reti nk buat mcm tu. Keep it up! ;)
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  8. aina!!! akak nak tempah edit2 blog... aina sayang, akak meseg kt facebook tau...kalau da free, contact akak balik tau...muah! :D

    ReplyDelete
  9. nak komen -> cantik sangat..kreatif,pandai balancekan ruang..
    Kritik? tak reti la nak kritik sbb dah memang sempurna..apa lagi boleh dikata? ^^

    ReplyDelete
  10. haha..moga dpt idea yg kreatif k

    ReplyDelete
  11. Jom join pencarian bloglist.
    Mudah sangat syaratnya .
    Jangan buang masa . Jom ..

    http://faris-ris.blogspot.com/2014/11/segmen-pencarian-bloglist-november.html

    ReplyDelete
  12. Cantik bangat, deh!
    Tak leh nak kritik apa2.

    ReplyDelete
  13. huishh tgh bersemangat dok buat tetiba blackout mmg rasa nak gigit peti ais ahahaha
    woahhhh kool & sweet la 4-4 poster aina buat tu kikiki =P

    ReplyDelete
  14. lama x singgah sini..sori dik, akak sibuk sikit kebelakangan ni..
    btw, komen tentang artwork aina tu, akak suka tengok..cam comel pula ada riben atas kepala..hihi :)

    ReplyDelete
  15. rumah die da tukar lah... simple but nice ~

    ReplyDelete
  16. Alolor comeynye..melting Cik Mimie.. :)

    ReplyDelete
  17. Dikna bt ape pin cantekk laaa... huuuu bleh bt poster akk nanti... heheheheh... oohh ye sape ni?? Xknl la

    ReplyDelete