Terkini : Keadaan Masjid Al-Aqsa

Assalamualaikum.



Keadaan Masjid Al-Aqsa selepas pencerobohan oleh Israel. Kira-kira 20 rakyat Palestin cedera selepas berhadapan dengan tentera Israel semasa mempertahankan kawasan masjid.

Sumber: Team Palestina [AKA] 







sumber : Aman Palestin

Teringat pasal fitnah semalam.. ujian yang baru hadap just piece of cake je. Nak banding dengan ujian Allah bagi di sana. 


"Allah tidak memberati seseorang melainkan sesuai dengan (kekuatan) yg diberikan Allah kepadanya..."
(at-Thalaq : ayat 7)

Kita ni banyak lagi masalah tak selesai. Terutama masalah hati. Jiwa. Dorang masjid nak kena pun tetap solat . Kita ni, subuh pun kadang gajah, kadang unta, kadang itik. -_-  Lebih teruk masjid pun tak jejak. Terutamanya lelaki. Subuh tak berjemaah. 

Fi hizzilah . 



Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

8 comments:

  1. Betul! Sebenarnya setiap apa yg Allah uji kita, kita mampu galas,..

    ReplyDelete
  2. Rakyat Palestin pejuang sejati yang gagah perkasa. Semoga Allah memberikan mereka kemenangan secepat mungkin..Amiin

    ReplyDelete
  3. tersentuh jiwa ni.... tengok diorang pertahankan masjid.

    ReplyDelete
  4. Semoga penderitaan dan ujian untuk mereka segera berakhir.. T_T

    ReplyDelete
  5. Masalah hati dan jiwa T_T
    Moga Allah bantu kita semua.

    ReplyDelete
  6. masyallah.. akak tak suka nak baca kalau orang post kat facebook tu semua bukan sebab tak aware.. tapi sebab geram sebak and kita tak boleh nak buat apa selain berdoa. mereka ni tabah and insyallah jaminan syurga tu da memang ada..

    ReplyDelete
  7. semoga mereka diberi kemenangan nanti.

    ReplyDelete
  8. orang2 Islam kat sana semua hebat2. bakal2 syahid dan syahidah. :') kita kat sini? Allahu.. Sesungguhnya janji2 Allah itu pasti.

    ReplyDelete