Aina Akmal is Backk!!

Assalamualaikum


Hai semua, RINDU aku tak. Ya Allah aku rindu sangat. rindu blog ni. rindu blog ni sangat. tak rindu korang pun. sila sedih.

guess siapa dah balik. InshaaAllah kali ini aku akan pulang, pulang yang benaran. Haha, aku buat comeback betul. Aku akan cuba aktif blogging di samping memulakan bisnes online dan SPM. ye aku tahu aku umur 18 tapi still tak ada spm. aleeh, kau tak akan tak pernah tengok tv? ramai je atok nenek sebaya aku amik spm. chill. chill keh. SPM je kot.


 

Terkejutt dak, Hahaha. k dak. tak lawak. maaflah, umur aku still unofficial lapan belas. tapi aku still tak matang. HAHA.


Since aku dah balik untuk aktif berblogging ni, aku dah ada beberapa perancangan awal untuk tahun ni. Yaay!


1. SPM 2016
Weh, ni ikut dalam kategori (eh camna nak eja) perancangan aku ke? HAHA. Aku tak tau weh. Aku kena face SPM tahun ni. tak apa, takdir manusia tak sama. InshaaAllah you can do it Aina.  kawan-kawan aku support banyak and of course selamanya hard die fans aku. Parents and FAMILY. yaay! aku ada fans club. Kau hado? Aku nak pergi cari tusyen dan sebagainya. Okay kepada yang usia 17 tahun tu, nak panggil aku kak ke, tak ke, terserah. ahaha.


2. Kerja ?

Ya. Aku sekarang, haha tak tau nak panggil diri ini apa. Blog designer kot. web designer ke? ehhe. Jie panggil aku BLOG PLANNER. HAHAHA. Aku rasa aku macam wedding planner. kenal tak jie? kawan aku yang paling supportive sekali. ahahhaa. I pray one day, I'll meet you in person dear. THANK YOU. Okay, off topic. Aku cuba siapkan portfolio untuk blog-blog yang aku pernah editkan suatu masa dahulu. Kepada akak-akak blogger yang Aina pernah edit kan blog tu, aina akan screen shot kan blog dan letak dekat page Facebook Aina ye. So, bisnes ni dah start berjalan. Siapa yang nak order. sangat-sangat di alukan. and aku still in progress untuk siapkan cara nak buat tempahan. Okay?

3. Kahwin 

Okay ini tipu. Haha. tapi. haha, kalau dah jodoh.. okay tak nak sembang. kbai. kbai. kbai. kbai.


Kesimpulannya, aku nak jadi manusia yang lebih mukminah. Yang lebih baik dari sebelum ni, yang terbaik inshaaAllah.  /(pehal ending macam karangan bahasa melayu)\ Doakan aku.

nota kaki : Minta maaf tak sempat nak blogwalking. :( banyak kesulitan. InshaaAllah akan cuba.


Love, Aina Akmal

Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

6 comments:

  1. Hai Aina! Selamat bertungkus-lumus ye :)

    ReplyDelete
  2. sapaa Jie wehh. nak kenaiii dgn diaaa. plis pliss. pandaii Jie tu panggil kau blog planner. hahahah kbai. kalau kau nak kawin, panggil aku. aku boleh jadi wedding planner kau pulak. XD

    ReplyDelete
  3. Selamat bersiaran kembali ^^ dan selamat berjuang :)

    ReplyDelete
  4. waaa~ xpe xpe.. moga all the best and good luck. :')

    ReplyDelete
  5. Hepi akak bila tau aina dah maju setapak lg..web designer..wow!!! Tahniah dikna cyg..dikna pasti bleh bt yg terbaik dlm bidang ni..nak tempah jga la!!! Wink..wink..

    ReplyDelete