TRAVELOG : Padang Besar, Perlis. // Pt.1




Assalamualaikum


Evening guys, apa khabar semua. 2 hari aku tak menulis? Like seriously? Aku ingat aku baru tulis je semalam. By the way, as I promised two days ago Imma gonna share my story when I have one day travel or trip or whatsoeva its called. 

Okay, cerita dia bermula pada pagi Ahad minggu ni pada 17.1.2016, aku dan adik aku ikut Puan Datin bawa student Puan Datin ke Perlis. Actually aku sorang je akan temankan datin, tapi disebabkan aku nak kawan sebaya aku ikut sekali kononnya, aku minta datuk aku izinkan adik aku ikut sekali. So datuk dah kasi green light. Aku pun terkinja-kinja bahagia sambil berpelukan bagai setahun berpisah. Sobss! //macam hindustan tuu tau tak. Huduhh sungguh. T_T

Seawal pukul 6 pagi buta aku bangun, mandi dan bersiap. Dalam pukul 7:45 pagi camtuh, kitaorang bergerak ke sekolah datin. 

Sebab sehari sebelum pergi rombongan tu, aku tidur pukul 3 pagi kot rasanya. Aku pun tak tahan mata dan aku terlena. Bila dah sedar.. aku dekat Perlis. Wuuu~ Aku macam woahhh. Kejapnya. Kirannya ada dalam setengah jam aku terbuai mimpi indah yang tak berapa indah.  Sedar-sedar dah nak parking dekat Padang Besar, Perlis.


Kitaorang sampai dalam pukul 10 pagi lah. Around that time lah. Sebab still a lot of stall or kedai tak buka. Mostly yang dekat dalam pasar besar tu. Yang dekat sekeliling tu dah banyak yang buka. Kedai-kedai makan yang banyak buka. Aku turun-turun tu aku lapar, nak ajak datin dengan kawan datin sekali makan. 


Datin cakap, semua akan berkumpul dekat bas lepas Zohor. Me and my sister be like, 


Apa aku nak buat dari pukul 10 sampai pukul 2 dekat P. Besar ni. Ya Allah. Aku dengan adik aku dah tergaru-garu kepala. Datin pun sebenarnya tak tahu nak buat apa dekat situ. Aku pun berkenalan dengan anak kawan Datin. dia sebaya dengan aku. So sebab geng-geng Datin tak berminat dengan tempat ni macam kami, Datin-datin nak berehat. tapi kitaorang tak boleh tahan. Bosan kot.

Kitaorang pun melawat kawasan dekat dalam pasar tu kejap. Tawaf dekat atas sekali, tawaf dekat bawah sekali. Total masa dalam 20 minit macam tu je. 

Aku singgah belek keychain and baju-baju dekat situ. Nampak je tukang kedai datang, kitaorang lari HAHA. *GELAK SETON*. Memang kitaorang masuk tak da niat nak beli apa-apa. Tak ada satu pun yang berkenan di hati aku. Jadi last-last kitaorang turun. HAHA. so dapatlah membakar lemak sebanyak 0.00982 x 107. Tak lama lepas tu kitaorang cari datin masing-masing.

Kawan aku tu tak lapar, aku ni perut dah macam nak meletup dah kot. Padahal sebelum bertolak, datuk dah beli nasi lemak dah. HUHU.

Aku ajak semua makan.  HAHA. Akhirnya!




Aku wefie sesorang semua tak layan aku weh. HAHA. 

How my face looks like while waiting for food. HAHAHA. Hungry but still cute. Sila muntah hijau. hungrry hungry kucing. Sapa kacau mood aku time ni, hahaha faham-faham jelah. tapi sebab dah order makanan aku pun bahagia. 



Datins and my sister and my new friend. Holla!
Sebab aku lapar aku beli ayam goreng dengan sosej untuk lapik perut. Yeeheek!  Nak kata sedap.. boleh lah. Huk. Lapar punya pasal, aku telan.



Don't judge book by its cover. Same goes here. Haha. Lawa cawan kan? Kawan aku cakap, acah hipsturr. LOL. air anggur. RM 2.00. Aku beli dekat stall nearby je. 

SEKETIKA KEMUDIAN...




Tomyam campur untuk sorang makan,  paprik ayam dan nasi putih dua. Ini adik aku punya. Datins makan nasi goreng daging. Tak sempat nak snap. Datin dah makan. 

Jemput makan. HAHAHA, Aku lanje gambo je lah. HUAHAHA. 


Loves,

Aina Akmal


Aina Akmal

AINA AKMAL. Seorang gadis comel yang berasal dari utara Malaysia. Punya impian sebesar alam semesta dan seorang yang bercakap banyak. Pemegang status pelajar seumur hidup. Keep learning and never give up adalah prinsip beliau. Masih bujang terang tang tang kata orang. Nak berkenal? Boleh jenguk bawah ni.

13 comments:

  1. Assalam dikna cayang..sori kak wana baru sempat singgah sini..miss u!!!

    ReplyDelete
  2. Wow pegi pdg besar apsal tak beli apa2? Kalo kak wana sah2 rambang mata..haha tp alhamdulillah november last year smpai dah sna..pijak bumi perlis..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Tak taulahh kak. T.T tak ada yang berkenan di hati. Ye ke. Alahh. Tak ajak
      Hehe

      Delete
  3. datin tu siapa hahahahahahaha bestnya jalan-jalan, tp knp lah xbeli apa-apa T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Datin tu mama.datuk tu ayah. Saja panggil macm tu. Gurau rumah tangga. Hahahhaa (*´∇`*)

      Delete
  4. 4 jam tu kalau dpt kat aku, aku redah satu Padang besaq tu walaupun takdak duit hahahah. Weh last pic makanan tu, aku rasa nak jilat screen, feberet aku. Hahahahha kbye XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaa. Weh. Aku tak tau nak buat apa dekat situ. Wuuu. Rasa macam nak pitam duduk dekat situ. Hahaha. Jangan jilat sungguh2 wehh.

      Delete
  5. Terus lapar bila tengok gambar makanan T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Meh aina tolong masakkan. (เน‘¯ฯ‰¯เน‘)

      Delete
  6. Apak lama cah tak pi sana. huhu jahatnya aina pi tunjuk gambar makanan

    ReplyDelete
  7. tengok gambar paprik tu rasa mcm nak makan je skrng. k nak pegi masak ;P

    ReplyDelete
  8. Orang lain kalau pergi padang besar mesti banyak diorang borong. ^^

    ReplyDelete
  9. Ainaaaa, bila nak send gambar kat aku ni? Hahahaha ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete