Tutorial : Header hover sparkling/berkilat lol

Assalamualaikum


Dah lama gila tak buat tutorial, so hari ini aku nak ajar korang macam mana nak buat header hover macam dekat blog aku sekarang, lol.Try letak cursor korang dekat header aku tu. lol. hehe. Maybe dah ramai yang tahu. tak kisah la.

Before cursor di halakan

selepas cursor di halakan // klik image untuk tumbesaran yang sihat walafiat ._.


1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. CTRL + F , and cari code ni.


</style>
3. Copy code ni dan pastekan atas code yang di cari tadi.


.Header {
margin-top:10px;
margin-left:0px;
-webkit-transition:2s
}
.Header:hover {
background:Url(http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1);
}

4. Save template and dah siap!

Okayy tu je. byeee. hehe.

Loves,
Aina Akmal



5 comments:

  1. Awwww, comelnya header :D

    ReplyDelete
  2. salam kenal Aina
    done follow sini ­čśŐ

    ReplyDelete
  3. salam kenal..

    akak dah malas nak tukar sebab selalu je salah.. dah tua kot.. slow nak digest cam ne.

    ReplyDelete
  4. Wow. Boleh try nih :)

    ReplyDelete
  5. OMG COMELNYA HEADER. terancam hehe

    ReplyDelete

Hampa komen, hampa comel :)