New Semester, New Life.

Assalamualaikum and hello gais!








Sebenarnya aku baru balik dari Annual Grand Meeting untuk Persatuan Eksekutif Muamalat (PERTEMU) 2019/2020. Aku telah di lantik menjadi unit Multimedia untuk program ini. Alhamdulillah aku dipertemukan dengan ketua dan rakan-rakan yang baik sangat untuk memberi tunjuk ajar dan membuatkan aku berani untuk melangkah ke hadapan. Before this I pernah jadi unit ni, but I'm kind of scared untuk melangkah. 

UNIT MULTIMEDIA // ada halal gap tu, jangan risau. tapi sebab warna baju sama, nampak macam dekat. Ada gambar lain, tapi ni je lawa. hahahahhaa


And now I know, kalau you jadi photographer untuk majlis, you got no limit untuk ambil gambar. Maybe ada limit. But mostly memang yang paling bebas untuk bergerak tanpa rasa bersalah dalam program. And shout out to all photographer out there, you guys memang ohsem! Aku handle program dari pukul 8.30 sampai 11 pm ja rasa nak pengsan berlari bergambar sana sini. Sedar-sedar dah drain dah energy. Siapa yang cakap photographer ni main tekan tekan je camera tu, korang pergi beliii laaaaa kameraa sebijik harga berapa, lens pun dah boleh nanges dah. Tu dorang edit pulak tu. Logik laaa pakej boleh pergi beribu-beribu. Berlecakk tiakkk tauuuu dakk?!

Ok done rant bout gambar. Hehehe, I think we're still in new year mode aite? So tak terlambat lagi kot untuk aku ucapkan selamat tahun baru. So new year, a new semester for me. This year, I cabar diri I untuk join persatuan universiti supaya dapat mencuba perkara baru. Sebelum ni aku hanya memegang jawatankuasa kecil sahaja. Kali ini inshaa-Allah new year, new me, Gicheeeww!  Alhamdulillah malam ni secara rasminya aku naik. Feeling? Mixed. Happy, sad, anxious. Anyway pray for me ok?


And someone bagi I coklat oreoooo ni, which is my faavvvvv sangat-sangat as a congratulation gift for me sebab menjadi PERTEMU. THANKKKKK YOU. LOVE KAKAKKK SO MUCH!! If you guys nak hantar, I will give you my uni punya alamat. Hahaha, but I prefer cash. So nak no account, boleh pm tepi. 




Okayyy tu je I nak rant malam ni. Thank you to my family yang support kakak, my friends yang trust me more than I trust myself. Thank you Aiman for being a great leader, Abang Nazam (if im not mistaken, sorry. uhuk) for teaching me, and guide me throughout the program. Thank youu!!! May Allah ease all of us! Amiinnnnn!


Okkkk nite, gotta go. I got class tomorrow. 


Loves, Aina Akmal ♥


7 comments:

  1. wah bestnya aina dapat jadi team multimedia. team kegemaran dari dulu tu. all the best and good luck for new life aina! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, ini first timee aina jadi. tak sangka best pulakkk jadi teamm ni. thank you akak for your dua! :D

      Delete
  2. belajar rajin2 naa hehe..

    ReplyDelete
  3. best of luck for this semester onward, sis !

    ReplyDelete
  4. I was unit multimedia untuk student body fakulti. It was great actually despite the workload. Pengalaman yg boleh dikatakan berharga lah jugak huhu. Anyways, happy new year ! ^^

    ReplyDelete

Hampa komen, hampa comel :)