Blessed & thankful.

Aina Akmal 0 Comments

Assalamualaikum peeps! //  beware, this post going to have a lot of picture.

Have you ever take a minute and see what you've now?

It could be anything or anyone. Like your parents, your sibling, your family, your friends... even your pets!

I just had this deep though while showering. HAHAHA. I guess it the best place to have a deep thinking?lol.

Anyway, I just going through my gallery. I just glad to see everyone is smiling, have a real conversation and fun. Like forgetting everything happen in past and not afraid what gonna happen in future. 

I just blessed and thankful ,  
to see my parents smiling when I come home.  
to hear my parents laugh when I called them. 
to hear my sister cry when she going something though
I know she is living, handling pain and studies. 

I just blessed and thankful , 
to see my friends happy.
cheering up and making new friends
to see them smile even tho I know every single one of them
is struggling with their own life. 

and for that, I don't know how much I dustakan nikmat yang Allah berikan. O Allah, please forgive me. 


We keep this love in a photograph
We made these memories for ourselves
Where our eyes are never closing
Hearts are never broken
And time's forever frozen still

-Photograph, Ed Sheeran

Thank you partner jogging! Berkelah dekat tasik, tukang belanja dan gaduh.

Ye, aku duduk dekat dengan pengatin sebab nak ambil berkat. hahahahahaha, kbai.

I just love this picture. I miss this gurl already!

Partner idiot, blur, co-pilot sejati sangat. HAHAHAH

Classmates tercinta! // First day final sem 2. beberapa hari sebelum kejadian barai yang teruk.


I guess, tu je rant malam ni. Out of nowhere tetiba rasa macam ni. Thank you for coming to my night talk!


spread love

0 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

My Fav Cooking Iger/Youtubers

Aina Akmal 2 Comments

Assalamualaikum,


 


Kali ni post aku acah acah sikit, hahahaha. Acah-acah macam orang kisah sangat aku suka stalk ig siapa. lol.

Tak delah, aku saja nak share siapa yang aku rajin stalk kalau pasal makanan ni, sebab aku bila tengok orang masak ni rasa macam therapy tau. Walhal nak masak tu subhanallah. Tak rajin langsung, kadang dah salin ikut dah resepi tu tapi karang bahan itu tak cukup, bahan ini tak cukup.

Kalau masak boleh la ikut hentam je, kalau baking? Mau keras di situ.

Tapi memasak ni, bagi aku memang therapy. Aku kalau dah stress sangat memang memasak je lah. Sebab rasa macam released sangat segala masalah, sebab lepastu boleh makan! Kah!

Okayyy tanpa buang masa ayuh lahh kitaa,

1. Eina Azman



Korang tengok tu, tempting sangat kan dia punya masakan. Padahal masakan dia simple je. Aku kalau dah habis bosan scroll ig, memang ig dia lah aku stalk. Tak memasak pun tak apa. Kenyang tengok.

2.Khairul Aming


Yang ni tarikan utama dia, cara dia mengajar masak tu boleh tahan lawak juga. Aku suka sebab selalunya at the end of the video mesti ada drama pendek dia. Lol. Dan resepi dia sesuai untuk orang yang duduk rumah sewa dan bujang macam aku ni. Kalau setakat teringin dekat rumah sewa tu tak de lah teruk sangat nak craving. //tengok lah cheese tuu, dap em. .______.


3. Buat Orang Lapo

 
Sebagaimana nama channel itu, ye, memang kalau tengok ni memang bikin meleleh air liur. Yang ni resepi yang di kongsi dekat sini memang yang selalu ada je dekat tempat lain tapi kali ini orang melayu sendiri yang handle account ni. 


Actually ramai je lagi yang aku selalu usha, tapi aku dah lupa nama dorang. Sebab aku jenis malas nak follow, nak masak ke apa ke baru aku cari atau stalk. Sampai aku rasa aku perlu berkungfu di dapur baru aku stalk.  Ig sheila rusly pun best jugak, cuma makanan dia selalu letak maggi sedap je. tu je. Satu lagi Tasty. yang tu memang famous sangat kan? Best sangat kalau tengok. 


Tapi pernah je aku follow resepi dari ig dan sebagainya. Alhamdulillah menjadi. contohnya Kek chocolate, lepas tu, laksam, dan sebagainya. Aceeyeyeye, hahaha. puji diri sendiri.
Okay tu je aku nak membebel . Bosan cuti ni nak buat apa. luls.
 
spread love ♥

2 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

OLAAA SEMESTER BREAK!

Aina Akmal 1 Comments

Assalamualaikum gais.

 


Hari Khamis baru-baru ni menjadi saksi penutup semester 2. Di akhiri dengan kertas Business Mathematics yang menyebalkan jiwa dan mood. Usai je paper, muka sorang sorang keluar dewan dengan senyuman nipis, sunggul dan sebagainya. Aku rasa macam nak pergi dekat tasik time tu, terjun.

Berbakul jugak lah makian bila melihat soalan. Yang kami mohon dan doa, jangan kena repeat  sudahlah. Aku rasa macam nak menangis gila time tu, tapi Alhamdulillah. For one week yang lepas ada semangat baru yang teman aku. Teman aku take 5 bila aku dah letih nak study. Thank you! 



Habis je paper tu, lepas puas meluahkan peraasaan masing-masing. Kitaorang bergambar, tapi tak cukup orang. Sebab ada beberapa budak perempuan kelas aku dah balik. Dorang ingatkan sebab dah barai , tak akan amik gambar.

Tapi.. perempuan kan. hahahahhahaha bergambar itu kewajipan. cuma muka sorang sorang memang senyum tu nampak laa barai tu. Aku pun tak sannggup nak tenung gambar tu lama-lama. Habis jee paper ,

ada soalan yang susah lagi.

Aku ingat dah last dah paper tu, rupanya soalan ni lagi killer. 

MAKAN MANA?


HAHAHAHA. SETENGAH jam  wei decide nak makan mana. Pagi tu memang aku tak de selera nak makan apa-apa. So tengah hari tu dia punya keroncong malam tu lain macam. Lepas perbincangan yang panjang, kitaorang decide untuk makan nasi ayam.

Petang tu aku balik rumah sewa untuk qado tidur aku yang tak betul dan lepas setel tu semua aku bangun dan main phone sampai 12 tengah malam. Tidur sampai pukul 5 pagi, maybe body aku dah set waktu tu belajar , so aku tak boleh nak tidur. syndrome final teruk . huhuu

Aku kemas lah rumah and apa yang patut and bersiap balik. Pukul 8 gerak, 1030 sampai. Sebelum balik sempat lah menyinggah di Masjid Al-Bukhary sebab kawan aku cakap, aku suka mengadu aku tak de gambar dengan dia. Jadi dia pakai cantik cantik nanti and kita bergambar. LULS.

Sampai rumah, aku keluar dengan kawan. Ingat nak teman dia je, tapi end up melayang juga duit aku... uhuks.

Bulan ni memang sakan weh aku shopping, wuwuwuwuw. mampus gue. benda basic jee, cam shampoo semua tu tapi.. yang macam priceyy sikit sebab nak elok kan. huhuks. tambah bila nampak perkataan sales tu, dia jadi macam. Well hellloooo, you can take my money! 


So yeah, sekarang aku tengah tak tahu nak buat apa dengan cuti aku walhal 2 minggu ajee. WUWUKS. 

Suggest movie ke drama lagi weh. Aku nakkkk kdrama or kmovie, sebab tak de mood untuk English movie.

tu je aku nak membebel hari ni. sekian. Adios! ♥

1 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)