Picking Up Myself.

Aina Akmal 0 Comments



Assalamualaikum and olla!

currently, 230 AM. 

A late night thought kicks in. Usually waktu-waktu macam ni aku akan mula berfikir. Bukannya maksud aku dari pagi sampai sekarang aku tak berfikir. It more to deep thought. There will be a random questions play in my mind. Eg, ayam keluar dulu or telur keluar dulu or, where do I see myself in 5 years? Yeah, either I fikir benda random yang bikin gue bingung or make me more nervous. Lolz.

Tonight, I just want to write appreciate post for myself and some positive thought for myself. 

Tbh, dulu when people said love yourself first I really don't understand. How actually you can love yourself? How can you actually fall in love with yourself? Don't we need people to love ourselves first before we felt the love? I keep wondering. But I keep chanting the phrase without me, myself understand the meaning behind love yourself. 

As I go thru some things, I slowly understand what is self love. As for me,taking care and make yourself the most top priority is self love. I'm not saying we shouldn't care people around us. How we want to take care our loves one if we don't love ourselves? If we keep broken up inside and still trying to patch some thing ups, how can we take care of other stuff?

 

Have a good and positive thinking is a self love. 

Have a good sleep is also self love.

Pampered yourself with good food is self love. 

Going therapist to heal yourself is self love. 


We take care of ourselves did all of that because we want to be better, to be the best version of ourselves. Because without we realized there is some part of ourselves we want ourselves to be better. Better than yesterday. We can cry but we also can get up and be ready for another battle. We are free to feel whatever we want to feel. Because, namanya hati dan perasaan bukannya batu. Aite?

And also we know ourselves better than anyone. Trust me. We always know when and which one is the better version of ourselves.

Never ever denied the feeling of yourself. 

When we give ourselves the love we need, we may be start picking up ourselves. 

How?

We might start to do what we used to love. eg, reading. 

or we might start take interest in new thing. 

As for myself, I used to be someone who can read book 24/7. Anywhere and anytime. But then I kinda lost myself and I slowly lost my interest. I kinda hate that feelings actually. Wondering what happen to my old self.  Trying to remember how I was so madly in love with books and reading. 

There is on phase I barely finish a page. I keep saying I can finish this later. And keep giving myself some stupid excuses. 

Now, I slowly pick up myself. The old me who loves to read so much. Hello Aina the bookworm. 

and I think there is few thing is big achievement for me as for now;

 

πŸ’“ Not afraid to give a talk or speech anymore. I miss doing public speaking and forum tbh. (This one use to be my biggest fear)


πŸ’“ Reading. I'm half way finishing a book now. (Will share with you guys later ehek)


πŸ’“ Going into fitness thingy. (used to be someone who hates workout and stuff, but now I think kinda addicted to it. Good addiction!)


πŸ’“ Learn make up! ( a coping mechanism during this MCO.)


πŸ’“ Taking care of my skincare routine seriously! (used to be someone who bare finish the sunscreen in a year, but now my sunscreen is slowly dried up. welp. :')


self note to myself ;

Uwa I really do a lot of gooood things noww. Sob sobs. Good job Aina. You really did well. I keep praying that Allah will give strength to keep istiqamah in this things. And may be better person in future Aina! 

In anyway, I believe you also can do it. Whatever you are going thru right now, the storm will be pass. Put trust in Allah, and ask Him to help us to give strength to whatever we are going thru. 

So if you ever come across or stumble to this post, I want you to think three thing you proud of yourself. Whatever it is. Anything thats make you proud. Even making bed every day in the morning is consider a proud things to do. So anything can be a reason for you to be proud and love yourself. 

and if you don't mind you can drop your thoughts on comment below πŸ˜‰

adios!

spread love  

p/s : please ignore any grammatical error in this post. if you want to correct properly I dengan berbesar hati terima teguran, but on my email. hahahah sobs sobs. 

0 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

New Look!

Aina Akmal 2 Comments

 



Assalamualaikum and olla. 

Noticed any changes on my blog? Yeh! I've changed the template/design. Been thinking to change the design a long time ago but I'm so damn lazy and don't have any motivation to do so. Early this morning while accompany my mom doing her work, I did this. Yes, sebab I tengah sangat bosan so why not?

I think design/template yang sebelum ni adalah design yang paling lama aku guna. Mungkin aku dah semakin tua, so I don't mind much how my blogs looks already. Kalau tak dulu memang setiap bulan ada ja aku ubah. But I guess, let's stick to this one till I really sick of it. 

But I have my three own reason why I change my template,

but beforeeeee tu, notice tak my blog have some pink now?! YEHEYEHE! I really miss this colour. pink is life!

Okay back on reasons why I'm changing this blog design. 

 

1. User experience (UX) not really good. 

Tbh, I do read my blog times to times because, I'm that narcissist. Nah, jk. I read my own blog because sometimes I tend to forget some event and my blog is kinda a reminder event for me. As if I dive into my own mind gituh. 

So while scrolling and read my own blog, I don't feel satisfied. Usually, when I click certain link, instead of bring me to the exact pages that I want, it shows another page. and I kinda hate that. 

2. I'm bored

That's it. No further explanation. thank yew. hahahaha

3. I just miss some pink on blog. 

 

Tbh, tadi sebelum aku tulis aku rasa banyak reasons aku nak tulis. And now suddenly I just only can came up with stupid reasons. Should I usung my laptop to toilet? Because I got a lot of  GOOD ideas while I was there. isdbihasdbijasbd. aaaaaaa. and now suddenly pooooff. I only left with unreasonable reasons. why aina why?


Before

and now with this new design I feel much better to navigate on my phone. better than before this. if you don't mind drop your some thoughts! I really appreciate it. :) hehe thank you!

In anyway ignore the mess on image slider at the top of this blog. Because when you browse using phone it kinda pretty, but totally mess up on laptop. 


Here what i trying to say. Look how mess up. The image resolution aint uniform. So the view seems unpleasant. sobs.


but using phone is on another hand, i kinda like it. 


So yeah, end of my today rant. i might post more after this so I can get rid those annoying image slider. 

adios and have a nice day! :)

spread love ♥

2 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

Happy 2 Weeks Sayangs!

Aina Akmal 5 Comments


Assalamualaikum!

 

Hehe, hari ni aku nak share pasal anak kucing. Bukan anak aku. Aku ada anak tekak je ye. Anak tudung tu bonus. 

 

Pada 2 Mac 2021 yang lalu, kucing aku yang bernama Stokin telah selamat melahirkan dua ekor anak kucing yang pada awalnya tak nampak comelnya. Tapi sekarang kecomelan itu semakin terserlah. Dan warna anak dia tak sama dengan warna maknya. Dua-dua warna lembu. Stress pulak aku. Tapi hari tu nampak dengan jantan oren putih. Musykil ye. Musykil. 


Actually, we are come up with few names. Bermula dengan nak panggil chagiya dan yeobo yang bermaksud sayang dalam bahasa korea if not mistaken. So bila panggil tu boleh panggil CHAGIYAAAAAA macam dalam citer korea tu.  Nama ini di persetujui oleh Angah dan aku tetapi di bangkang oleh Kak Cik. Katanya pelik-pelik je nama tu. 


Aku bagi option yang kedua. Iaitu, Stella dan Luna. Yang bermaksud bintang(Stella) dan bulan(Luna). Kak Cik setuju. Sebab bunyi nama girly-girly dan gedik macam tu. Suka sangat lah dia tu. Angah ni jenis yes man je. Malas nak gaduh. Kaki gaduh aku dengan kak cik la. I also don't mind. Nama mak dia dulu, aku yang bagi.Ye, stokin. HAHAHA. Aku lah yang bagi nama dia. 

 

Tengoklah kaki dia macam pakai stokin kan? Hahaha, simple je nama dia. Kucing kutip je dekat jalan. :) Anak pungut nih. HAHAHA. 

 

So after maghrib tadi, aku tanya lah my sisters. Korang bebetul nak letak nama chagi dengan yeobo ke? Lepas dah revised segalanya. We decided to name them Sayang Stella dan Sayang Luna. Cuteee kan?! So kalau nak panggil serentak boleh panggil SAYANGSSS!! OJSDSBDHSDJAS. OMG CUTE! Imagine panggil makan dan main, SAYANGS BALIK! UWAAAAAAA. HAHAHHAA. Biarlah single ni. 


Oh sebelum terlupa, Angah nak namakan dorang Copper and  Tellurium. sebab nanti gabungan short form dorang jadi CuTe. Incase korang terlupa, Copper (Cu) and Tellurium (Te) are elements in periodic table. Chemistry thingy gitew. Dan nama ini di bangkang sekerasnya.


 

 

 

 

Aku rasa boleh dah mak depa ni pergi register nama dekat pejabat pendaftaran haiwan (kucing). Supaya binatang lain tau nak panggil budak dua ekoq ni nama apa. OK. Byeeeeee. Doakan The Sayangs membesar dengan sihat dan berjaya! Hehehe.

Happy 2 Weeks Sayangs! πŸ’–πŸ’‹


5 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

Lie after lie // rant on

Aina Akmal 0 Comments



Assalamualaikum! 


Tadi usai je ujian lisan Bahasa Arab (syafawi) terus aku naik katil sambil sambung layan kdrama yang aku tengok semalam. Lie after lie. Semalam sempat lah aku tengok sampai episode 6. Ya. Marathon drama tapi tak study. 😭 helok sangat perangai tu. Tapi ketaq dengan bahasa Arab. Dasar enggak sadar diri ini anak. 
 


Anyway, sebelum aku sambung rant dekat sini. Aku habaq siap siap ye,  ada spoiler. So brace yourself! 🀭 


Sementara aku tunggu kelas yang seterusnya, aku sambung layan lah. Let me tell you. Aku punya menangis tu, entahlahh. Memang tak boleh tahan tau dak. Aku punya patah hati part laki tu tau kata perempuan tu tackle dia sebab anak angkat tu anak kandung dia tu memang aku macam ..... weiiii.  


Aku kesian laki tu. Bila dia dah bersedia nak terima perempuan tu dalam hidup dia, baru sedar perempuan tu cuma gunakan dia aja. Lelaki ni kalau orang kata memang family man lah. Apa-apa dia akan utamakan anak dia. Walaupun itu cuma anak angkat sahaja.


Aku ingatkan dah tak ada harapan dah depa dua. Ingatkan mereka akan jadi kawan sahaja. I'm glad they get back together. Dia dapat bersihkan nama dia dari tuduhan bunuh bekas suaminya. 






This scene really make me cry a river. Sumpah aku nangis sampai terhenjut-henjut badan. Tak mampu aku menahan sebak di dada. Anak dia panggil dia mak sebelum dorang berdua masuk bilik pembedahan bersama. Instead of call her teacher, she called her ommaaaa. Hshshshshahha. I cannot lah. Memang merebess air mata aku. 😭

Ending dia memang dia trick aku betul. Aku dah redha kalau perempuan tu mati. Tak baik mereka mempermainkan hati aku yang halus ini. Susah ye aku nak move on. Cepat-cepat aku tengok behind the scene sebab nak remind myself yang dorang ni berlakon sahaja. Mereka sebenarnya ok je time off screen. 

Penat eh menangis setiap episode. Memang terbaik lah cerita ni. Pergi lah tengok. Sesuai la kalau sesiapa yang rasa hidup dia tak cukup stress dan nak stress kan lagi macam aku. Dan sesuai untuk orang yang nak menangis puas-puas. Sediakan lah kotak tisu.
 
 
 
 
 
 

Character development dia, storyline dia. Entahlah memang semua puas hati. Aku recommend sangat tengok cerita lah ni. 

and alhamdulillah, my syafawi went well! uwee thanks for doa and wishes. Ok sekian rant aku pada malam ini. πŸ’‹


0 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

lie after lie

Aina Akmal 4 Comments


 

 

Assalamualaikum!

Kurang lebih 24 jam lagi aku akan ada ujian lisan Bahasa Arab (syafawi). Bad news aku masih belum study, and good news aku ada lagi masa walaupun sedikit. 3 hari cuti ni, memang aku cuti betul-betul.Tak ada mood betul aku nak siapkan kerja. 

 

Asyik tertangguh je. 

 

ok, back to main story kita pada malam ini. Tadi scroll tiktok, nampak ada satu video suggest kdrama. Tajuk dia, lie after lie. Tak sempat dia cakap sampai habis lagi aku scroll laju-laju. Bukan sebab aku menyampah kdrama ye. BUKAN SAMA SEKALI. sebabnya, aku tak nak dengar spoiler. Aku dengar dalam few seconds terus aku pergi download. 

*SPOILER ALERT*

 
Ji Eun-Soo (Lee Yu-Ri) is a daughter-in-law of a powerful chaebol family. She suddenly she becomes a murderer, who killed her husband. After she is released from prison, she tries to get her daughter back. She approaches Kang Ji-Min (Yeon Jeong-Hun), who has adopted her daughter. He is a cool as ice reporter. Ji Eun-Soo pretends to fall in love with him and attempts to marry him to become the stepmother of her daughter. (source:https://asianwiki.com/Lie_After_Lie
 
 

Sebenarnya baru satu episod. Dan aku menangis dah. 


Aku tak boleh tau tengok drama ada baby hidup susah ni. Aku rasa macam anxious lain macam tau. Tapi cerita ni memang best. Cuma masa aku tengok tu memang sesak dada juga lah. Aku beberapa kali ingatkan ni cuma drama sahaja. Mestilah baby tu ok je. Mak dia ada dan sebagainya dan maybe a few scenes tak pakai baby betul dan tangisan baby tu sekadar edit je. 

 

Aku dah perasan poster cerita ni lama dah, cuma tak tahu lah kenapa tak tergerak hati nak tengok. Mungkin bukan tengah mood sama kot. 

 

Episod first dia dah bikin aku menangis weh. Ayah dia mati, anak dia kena bagi dekat mak mertua, dia pulak kena tuduh bunuh suami dia. Padahal laki dia abusive nak mampus. Pukul bini dia time bini dia mengandung. Lepas tu cakap anak dalam perempuan tu bukan anak dia. Wah. MEMANG SETAN YE. Geram pulak aku. Emosi yeeee aku tengok episod 1. Tu pun tak habis sebab aku lapar, then aku keluar cari makan. 

 

Makin emosi bila makanan dekat dapur habis. Uhuks. Aku masak, aku tak makan. lkajbhflajhad. Hampir aku menangis gara-gara lapar. Last-last pergi lah aku mencari nasi goreng di petang hari bersama dik yam dan makan dalam kereta dekat taman permainan. uwee.  Bonus bersama dengan burger untuk aku dan benjo untuk adik aku. Alhamdulillah kenyang.

 

Ok, sekarang aku nak pergi sambung tengok dalam dua-tiga episod, pastu nanti aku datang sini rant. HAHAHAHA, dan aku sambung study. Ceyyyyy. Doakan guweee. Moga seketul Aina menjadi seorang yang rajin dan berjaya. Hiks! 

 

dan kebetulan pulak kan tajuk drama tu perangai macam aku, lie after lie. Sembang pagi tadi nak study, pastu sampai petang tak study. Dusta selepas dustaa. JDSJBDS. WHY AINA WHY? 

 

Akhir kata, korang jomlah tengok kalau nak merentan sama sama. Muah! πŸ’‹πŸ’…πŸ‘€


4 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

post-midterm

Aina Akmal 7 Comments

Assalamualaikum, 

5 minit juga aku menulis padam dan menulis semula. Bingung nak tulis tajuk apa. Nak cerita pasal pergi makan dengan shopping je. Tapi rasa macam susah pula nak pilih tajuk. Tak nak lah tulis tajuk berjalan-jalan dan makan bersama adik tersayang. Rasa macam buat karangan zaman sekolah pulak. Hehe. 

Aku tak tau lah bila berapa kali aku tulis aku nak buat comeback. Maybe I should just write whenever I want to write kot, instead of memang fokuskan diri aku nak menulis semula. 

Setelah berminggu-minggu aku berkurung dalam rumah disebabkan PKP 2.0 ni, memang tak ke mana lah cerita dia. Aku memang jarang keluar rumah kecuali ada perkara yang berkeperluan je. Memang sebelum pkp lagi pun aku bukan jenis keluar rumah sangat. Cuma bila tak boleh keluar dengan malas keluar ni tak sama. 

 
Keinginan nak keluar bila kena kurung ni lagi membuak-membuak. Tambahan pula, kawasan tempat tinggal aku pulak meman sebuah pekan yang kecil sahaja dan di kelilingi pokok-pokok,hutan dan sawah padi. 

Kebiasan aku selepas habis midterm dekat uni aku akan pergi makan-makan dekat luar. Tengok wayang ke, shopping ke atau apa-apa yang patut. Self-reward istilah orang sekarang ni panggil. 

Jadi minggu ni dan minggu lepas memang bersusun test midterm menanti aku. Barai sungguh. Penat menghadap komputer dan telefon. Rasa kematu pungkoqq ni duduk mengadap benda tu ja hari-hari. Tengok drama kat situ, tengok kerja kat situ, sembang kat situ. WOI TEPU OTAK NI WOI. 


Hari Rabu lepas aku keluar dengan angah (my sister). Aku dengan Angah ni kira partner-in-crime aku lah dekat rumah ni. Aku habaq kat ayah kata nak keluar. Ayah aku buat diam ja. Aku cakap dekat ayah aku, diam tanda setuju.Kena la jeling sekilas hahahahhaa, tapi kita kira YES la tu. Biasalah ayah-ayah. Tak cakap banyak en. 

Aku mula ingat nak pergi picnic la kononnnnnn. Kononnyaaaa. Akan tetapi kedua-duanya tak ada mood untuk berpanas-panas dan bersusah payah. HAHAHA. Nak makan dekat tempat aircond la cerita dia.

Setelah ditimbang tara, Seoul Garden menjadi destinasi pilihan. Huewhhehhe. Craving lama dah.. tapi macam macam halangan tiba. Huhuhu. 


Start makan pukul 7 malam. Keluar dari situ lebih kurang pukul 8.30 macam tu. Memang sampai tahap nak muntah la makan dekat situ. Kenyang betul. Tak main main. Masuk Kaison, hmmmmm barang comel-comel semua. Amik la 2-3 barang. Hehehe. Nda tahannnnn. Entah lah, apa benda lah yang aku amik. Selain eco, inilah adalah antara kedai berhantu jugak. 

 
Yang gambar kucing tu, tabung tau. Aku amik sebab RM 5 aja. HAHAHAHA. Comel dan murah! Hehehe. 

Sebelum kami borong satu Kaison dan beli kerana comel, lebih baik keluar cepat-cepat. Bahaya!


Pergi Typo. Lawa pulak eh tumblr dia. Tengah promosi pulak tu. Aku ni tahan diri dari beli shopping online macam-macam. Bila dah nampak depan mata ni.. uilbdhbdka. Aku macam tak leh nak control. End up aku beli la tumblr tu, dia panggil smoothie cup. Dah lamaaa dah aku teringin. Eheks!

Lookk at thisss beautyyy! Hehehe. Berat betul bekas ni. Silap hari bulan boleh la kalau nak buat angkat berat. Harga asal RM 75, tengah offer tinggal RM 45. Hehehe. Berbaloiiii kot ??? hsbhabhas. 

 



Then suddenly teringat Bath and Body Works.

Aku teringin nak beli candle Bath and Body Works. Banyak betul ehh kau teringin Aina. Uhuhuhhu. 

Sejak terjebak dengan scented candle ni rajin betul aku cari pasal candle. Fefeling romantic begitu dan wangi bilik tau! Aku hari tu beli yang murah-murah je dekat shoppe. Aku jadi macam adict sikit dengan scented candle.

Dari sales BBW tahun lepas lagi aku dah usha harga dekat website dia. Aku pun ada tengok yang personal shopper jugak.  Aku macam fikir banyak kali nak beli ke tak. Sayang duit betul. tapi teringin. tapi... tapi tulah. sayang...

Jam dah menghampiri pukul 9.30 malam. Sudah hampir closing time. uwuwu. Aku cakap dekat Angah, selagi tak tutup kedai, kita jangan keluar dari mall. HAHAHA. Cepat-cepat la kami pergi ke BBW. Masuk kedai tu kami bau macam ayam bakar sebab pergi Seoul Garden.  Keluar bau macam minyak wangi. Try macam-macam tester. 

Niatnya nak try bau je. Sebab first time pergi. Eh eh, keluar dengan barang pulak dekat tangan. Uhuks! Bila tengok online boleh je tahan, tapi dah pergi physical store ni... hmmmm. Habis saving aku. Bukan selalu pun pergi beli. Ayat sedap hati hiks. 

Cantiikkk kannnn??? ahhahahsbhshajs. bukan candle je aku beli, body mist pun akuu beli. Nakk cuba alasannyaaa. HBAHSH.




Nak sedap hati lagi rasa sayang dan serba salah ni, biarlah menyesal beli dari menyesal tak beli. Tapi masalahnya aku suka dengan semua tu. So... tak perlu rasa bersalahkan? Lama aku tak beli apa-apa untuk diri sendiri. Ceyyyy. Self reward gituh! 

Ok tu je kisah aku hari ni! Byeeeeee! Hehehe. Have a nice weeekend everyone! πŸ’‹πŸ’”

7 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

thank you reader!

Aina Akmal 3 Comments


Image result for anime scenery gif


 


 Menhera Chan Stare GIF - MenheraChan Stare Manga GIFs

Assalamualaikum da hi!

Hehehe. I just wanna stop by here and thanked to those yang comment on my recent post and old post or any my post. Terkejut sangat ada orang komen dekat blog ni. Aina sangat-sangat menghargai. Maaf kalau Aina tak reply dan blogwalking. Aina bukan tak nak... Selalu bila buka laptop tu ada je task kena buat. 

Lepas tu dah habis task terus shut down laptop dan golek golek atas katil dah. Maklum lah kelas online. Penat hadap task ni tak sama dengan penat ngadap benda melalaikan. Opsie!
 

 

Hahaha, scroll masuk tiktok, masuk twitter, tengok netflix. Haaaaa. Maaf ye readers! Aina akan berusaha menjadi seorang yang rajin. Ceyy! But really, THANK YOU SO MUCH!!!

 Mungkin di mata anda macam sikit, tapi di mata Aina. Benda ini sangat bermakna. Feel like I have found another purpose to keep blogging. Even sikit. 

 

Other than that, niat Aina menulis memang untuk simpanan kenang-kenangan. Sebab Aina tak nak kehilangan memori sesuatu perkara. Maybe dah ada instagram dan pelbagai lagi. But blog have a special place in my heart. Since I dah sebati menulis dengan panjang tanpa rasa bersalah di sini. Tapi I tak nak macam facebook. I dont know how to explain, do you understand apa yang I cuba sampaikan ni? uhuhu. 

Blog ni macam escape place for me to rant and be myself. When no one to listens to me, when I need a place to tell my heart, blog always be fav. I do scroll my own blog, and re-read what I have wrote. And I smiled to myself. 

Proud with myself. There were times I can't believe I mampu lalui benda tu. It a place for me to brag to myself. 

When my family and close friend read my blog, they will read as if I was in front of them. They can 'listen' to my story.

I don't know if you feel anything same like me, share your thought!

 

Esokk weekend! So inshaaAllah Aina akan panjangkan langkah ke blog andaa! :)  

Adios,goodnight! 

3 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

AsasiLife: Tasik & Pizza

Aina Akmal 4 Comments


 

27.4.2018

 

Petang itu setelah kelas tamat aku memacu laju kereta aku menuju ke Sungai Petani. Demi mencari beberapa kotak piza. 

 

Kebiasaanya kalau tiada yang sudi temankan aku, memang bersendirilah jawabnya aku ke sana. Memang mak ayah aku tak izinkan kalau nak pergi mana-mana bersendirian. Bahaya. Jadi apa-apa dekat tengah jalan macam mana.

 

Tapi tulah, kalau dah mengidam tu, apa yang boleh aku buat? Food is life!

 

Sejak dalam kelas aku terbayang-bayang nikmatnya makan pizza di tepi tasik. 

 

Sepanjang perjalanan aku sedang berkira-kira untuk beli pizza apa. Beef paperoni? Chicken delight? Sekotak personal atau medium. (eh ye ke medium? tapi saiz no 2 tulah, dekat pizza hut) Biasalah kita ni kan student. Hari kaya sikit merasa la makan sedap sikit. Mai hari pokai, kan dah beli nasi lemak buat makan 3x sehari. 

 

Oh ya, kali ini aku tak bersendirian. Bersama dengan partner in crime aku, Anis. 

 

Setelah sejam perjalanan, (termasuk pergi dan balik) akhirnya piza yang didambakan berada di dalam dakapan kami berdua. Lihatlah kegigihan aku dengan makanan. That's what we called, LOVE. My love towards food adalah cinta ikhlas. Cinta yang tiada tolok bandingnya!


Dalam kereta aku memang dah sentiasa tersedia tikar. Tikar yang ada dalam kereta tu. Dia bukan macam tikar sangat, tekstur dia macam karpet bulu-bulu. Tak pe, nanti aku tunjuk gambar. 

 

Aku memandu kereta ke tasik. Setelah kereta di parkirkan, aku mematikan enjin. Anis membawa keluar plastik yang berisi kotak-kotak kesayangan. Laju aku membentang tikar 'mewah' aku ini. Sambil bersembang di bawah matahari yang hampir terbenam, sambil menikmati berkotak-kota pizza yang dah suam-suam. Memang layan betul ye!

 

Tercapai satu hajat aku untuk picnic di tepi tasik uni aku yang gersang tu. Hahahahaha. Thank you Anis sebab selalu teman kawan hang sorang ni. Uhuks!


So here, aku kepilkan bersama gambar kenang-kenangan untuk tatapan anda semua. Ehek!

Pizza & Sunset

 

 

Itu je untuk hari ini, terima kasih sudi baca. :)

p/s: I'm writing this because I've been missing food and friends. But, i don't want to go back to uni yet, because I'm scared with all these covid-things.

Adios

4 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

Hilang

Aina Akmal 4 Comments



 

 

Assalamualaikum and hi to anyone who stills reading this lame blog. :')

First post in 2021. 

 

Entah berapa kali aku padam dan tulis. 

Sukar pula kali ini untuk aku luahkan apa yang terbuku di hati dan minda.

Dah lama sangat aku tak menulis,

jangal mungkin. 

 

used to be someone who have lot of stories to tell, but now I rather keep it for myself.

is it good? or...

I've been looking for my old self..

what happen to my passion?

been looking for the answers.

I don't even know what I want to do with my life. 

I don't even realize when I've turned like this.


Adios.♥

4 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)